12. KONYA KİTAP GÜNLERİ
Tekstil patronları her şeyi devletten beklemek yerine biraz özeleştiri yapmalı
Konyaspor için avantajlı fikstür
SAHTE DİN VE TARİKATLAR
1 Ekim 1949 Unutulmuşların Çığlığı Doğu Türkistan 76 Yıldır Zulüm altında
İMANIN İBADETE, İBADETİN DE İMANA ETKİSİ
DOĞUM VE ÖLÜM ARASINDA...
SAVAŞIN GALİBİ HAMAS MÜCAHİTLERİ VE GAZZE HALKIDIR.
Anlaşma sürecine olumlu katkı vermek
Doğa’dan Allah’a…
HASTALIK BİR NİMET MİDİR?
“Bedr’in Arslanları” kadar şanlı idiniz!!!
Kazanmak İçin Mücadele Gerek
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
İKİ DEYİM
Olmaklık Üzerine Bir Aynadan
iPhone 17 almayın, TOGG alın
Basit hatalar ağır fatura
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Rakamlarla Otomobil Piyasası
Bu yıl yepyeni ve alışılmadık bir uygulamayla karşı karşıyayız. Gazetelere bakıyorum, her birisi kendine göre yorum yapıyor. Cumhuriyet: “ AK PARTİ kendi düzenini istiyor”, Birgün; “AKP’nin, eğitimi piyasalaştırarak, bilimsellikten de uzaklaştıran projesi 4+4+4’e karşı Ankara’da buluşan on binlerce yurttaş, düzenledikleri dev mitingle hükümete 4-4’lük uyarıda bulundu” ifadeleri ile hükümetin yapmaya çalıştığı uygulamayı akamete uğratmak için çaba sarf ediyorlar! Tabii bunlar sadece muhalif gazetelere yansıyan birkaç örnek! Bunun yanında diğer gazetelerde her hangi bir muhalif tavır göremiyoruz. Tabii ki, yine muhaliflerin sözüyle bunlar “yandaş gazete!” Muhalefet ancak bir veya iki gazete ile sınırlı! Veya diyelim ki en fazla dört gazete! Sözcü’yü zaten saymıyorum. O, kendini, yanlışın, kötünün, kışkırtmanın, şeytanlığın sözcülüğüne adamış bir basın kuruluşudur!
Yıllardır birikmiş olan, milletin öz değerlerine aykırı bir tutum şeklinde sanki milli eğitimin temel yasasıymış gibi İmam Hatip Lislelerini saf dışı eden, Meslek Liselerine kapıları kapayan, 28 Şubat ürünü olan, başını inancı nedeniyle örtenleri ikna odalarında açtırmaya zorlayan, islâm dinini detaylı şekilde öğretmeye, İslâm’ın peygamberini en doğru biçimde anlamaya engel olan, lüzumsuz bilgilerle çocuklarımızın kafasını dolduran ve bulandıran bir eğitim sisteminden, daha doğru, daha ilmi ve daha çok çocuklarımızın iyi insan, iyi vatandaş olarak yetişmesine zemin hazırlayan bir sistemi elbette ki istemeyeceklerdir! Çünkü bu tür engellemeleri daha önceleri özellikle AK PARTİ hükümeti iş başına geldiği andan itibaren gördük, görüyoruz ve göreceğiz!
Meseleyi sadece AK PARTİ olarak ele almak istemiyorum. Eğer AK PARTİ şeklinde belirtmişsem, iş başında AK PARTİ olduğundandır. Ayrıca hükümetin yaptıkları yalnızca Milli Eğitim alanında değil, her alanda varlığını hissettiriyor! Yani hükümet olduğunu belli ediyor. Elini attığı alanlarda da ses getiriyor! Yani arı kovanına çomak sokmaktan çekinmiyor! Statükoyu alt üst ediyor!
Böyle bir hükümet istenir mi? Böylesine, eskiyi rafa kaldıran, darbelere dur diyen, IMF’yi kapı dışarı eden, kimsenin yapmadığı İsrail’e; “one minute” diyecek kadar cesaret gösteren, komşularla sıfır sorunu gündeme alan ve ülkenin her yerde tanınması için gayret gösteren, sağlıkta, ulaştırmada çağ atlatan… bir hükümete her halde karanlığa alışanlar alkış tutacak değildir!
4+4+4 uygulamasında seçmeli dersler konusunda okul idareleri, velilere; “Kur’an ve Siyer dersinin öğretmenleri yok, onları seçemezsiniz” diyerek velileri yönlendirmeye çalışıyor! Sorarım size; teröre razı mısınız? Her gün terörden dolayı birçok evladımızın Türk bayrağına sarılı taputunun gelmesinden hoşnut musunuz? Ülkemizin kalkınmasını istemiyor musunuz? Eğer buna cevabınız, “hayır” ise o zaman dindar bir nesil için hep birlikte seferber olmaya mecburuz. Dindar nesiller, terör yapmaz, terör yapamaz. Ülkeye ihanet edemez. Devlet malı deniz yemeyen domuz anlayışı içinde olamaz. Dindar nesiller; icat yapmaya, yeniliklere kapı aralamaya, barışa kapı açmaya, kardeşliğe, samimiyete, insanları; Allah’ın kulu olarak sevmeye kendilerini adayanlardır! Evet yepyeni bir sistemle, yepyeni bir anlayışla başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun. Kervan yolunda dizilir. Bir eksiklik, bir yanlışlık varsa zamanla yoluna girer.
12. KONYA KİTAP GÜNLERİ
SÖZÜN BİTTİĞİ YERLER
OLAYLARDAN DERS ÇIKARMAK
GAZZE, DÜNYAYA BARIŞI ÖĞRETECEK!
HEP YALAN SÖYLEDİLER
SUMUD, UMUT OLDU!
MAHALLEMİZİN ÇOCUĞU; “MAHALLE MEKTEBİ DERGİSİ”
GÜNDEMİMİZ GAZZE
YAŞADIKÇA
HAYDİ AKLIMIZI TERLETELİM