SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
Şehir Diplomasisinde Tarihi Konya Zaferi
KIYAMETE KADAR TÜRKLERE VERİLEN GÖREV “KÂBE MUHAFIZLIĞI”
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
BU ONUR KONYA’NIN, BU BAŞARI UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN
IBAN hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme yolda
TÜRKİYE’NİN ÇELİK ZIRHI: CUMHUR İTTİFAKI...
Mezuniyet Törenleri ve İkiyüzlülüğümüz
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
“İYİ Kİ VARSINIZ“
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
KAZIM ÖZTÜRK
ÖZTÜRKÇE
kazimozturk@yenikonya.com.tr
kazim_ozturk2016@mynet.com
semazen.net
Kıymetli kardeşlerim, sizlere bu sohbetimde zalimlerle ilgili ayetlerden örnekler vererek başlamak istiyorum. Rabbimiz, Kur'an'ı Kerimde şöyle buyurur:
"Andolsun, Musa size apaçık belgelerle geldi. Sonra siz onun arkasından buzağıyı (tanrı) edindiniz. İşte siz (böyle) zalimlersiniz.” (Bakara / 92)
"Allah'ın mescidlerinde O'nun isminin anılmasını engelleyen ve bunların yıkılmasına çaba harcayandan daha zalim kim olabilir? Onların (durumu) içlerine korkarak girmekten başkası değildir. Onlar için dünyada bir aşağılanma, ahirette büyük bir azap vardır.” (Bakara / 114)
"Andolsun, kendilerine kitap verilenlere her ayeti (delili) getirsen, yine onlar senin kıblene uymaz; sen de onların kıblelerine uyacak değilsin. Onlardan bir kısmı, bir kısmının kıblesine (bile) uymaz. Andolsun, eğer sana gelen bunca ilimden sonra onların heva (istek ve tutku)larına uyacak olursan, o zaman gerçekten zalimlerden olursun.” (Bakara /145)
"Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.” (Maide /51)
"De ki: "Ey kavmim, bütün yapabileceğinizi yapın; şüphesiz ben de yapıyorum. Bu yurdun (dünyanın) sonu, kimindir, bilip-öğreneceksiniz. Gerçekten zalimler kurtuluşa ermeyeceklerdir." (En'am /135)
"Allah, iman edenleri, dünya hayatında ve ahirette sapasağlam sözle sebat içinde kılar. Zalimleri de şaşırtıp-saptırır; Allah dilediğini yapar.” (İbrahim /27)
"Allah hakkında yalan uydurup iftira edenlerden veya kendisine hak geldiği zaman onu yalan sayandan daha zalim kimdir? İnkar edenlere cehennem içinde bir konaklama yeri mi yok?” (Ankebut / 68)
"Kıyamet günü o kötü azaptan kendini yüzü ile kim koruyabilecek? Ve zalimlere "Kazandığınızı tadın" denmiştir.” (Zümer / 24)
"Zalimlere kendi mazeretlerinin hiçbir yarar sağlamayacağı gün; lanet de onlarındır, yurdun en kötüsü de.” (Mü'min / 52)
Ayetler, hayat ilkesidir. Rabbimiz, bizleri dünyada doğru dürüst iş yapsınlar, birbirleriyle iyi geçinsinler, tabir yerindeyse karıncayı incitmesinler diye yarattı.
Eğer Kur'an'a ve Rabbimizin talimatlarına uyarsak ne İsrail'in, ne ABD'nin, ne haçlıların, ne Siyonist ve masonların ve ne de hak nizamı bozmaya kalkanların hiç birisi… Gazze'de, Filistin'de, Myanmar'da, Doğu Türkistan'da ve dünyanın her hangi bir yerinde zulüm yapamaz. Zulüm yapanların da akıbeti çok kötü olmuştur ve kötü olacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz.
Netenyahu, Biden ve yandaşları, suç ortaklarının sonu aynen Miloseviç, Çavuşesku ve diğer zalimler gibi olacaktır.
Gözünü Aç Artık!
Ayak oyunuyla yemek isterler,
Ülkem hedefte gözünü aç artık,
"Ezelden düşmanız” demek isterler,
Yapılanı gör batıdan geç artık,
Yurdum hedefte gözünü aç artık!
Parçaladılar ruhumu çaldılar,
Birlik duygumuza zehir saldılar,
Haçlı güruhuyla hem dem oldular,
İlgisiz ve aymaz olmak suç artık,
Vatan hedefte gözünü aç artık!
Dinimiz İslam'dır, Türk kanımız var,
Hak'tan gelen yiğitlik yanımız var,
Bayraklaşmış olan çok şanımız var,
Cihat et de şehadeti seç artık,
İman hedefte gözünü aç artık!
Hep sopa yiyorlar uslanmıyorlar,
Rahmanın sözüne yaslanmıyorlar,
Hiç hakla hukukla beslenmiyorlar…
Bu gâvur uşaklarından geç artık,
Kur'an hedefte gözünü aç artık!
Vatan varsa iman ezan imkân var,
Dostları seven vefalı insan var,
Muhabbet deminde edep erkân var,
Durma, göklere kanatlan uç artık,
Neslim hedefte gözünü aç artık! (07 ARALIK 2023)
SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
BİLMEK YETMİYOR
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
UBUNTU
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
MÜSLÜMANIN HAYATI HİCRETTİR
HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?
HAYAT DEDİĞİMİZ
ACI BAŞLANGIÇ, HAYIRLI SONUÇ!
YAZMAK, DÜNYANIN EN MUTLULUK VEREN İŞİ