SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
ABDULHAK HAMİD VE MAKBER ADLI ŞİİRİ
HANGİ TUŞ
Polimat-Entelektüel
Sesi çok çıkanın haklı sayılması
DÜNYAMIZIN MANYETİK ENERJİ KANALLARI, LEY HATTI
Ekim Ayı Satış Verileri Açıklandı
KAYYUM TUZAĞI
Organize İşler
Enflasyonu düşürmek için büyümeden taviz mi veriliyor?
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
Kızılören’de Bin Yıllık Peynir Şöleni
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU!
Güzel bir gelenek, hoş bir seda
Milat
Kitap okumak gerçekten çok önemli bir özellik olmakla birlikte, okunacak kitapların seçimi daha da önemlidir. Çünkü kitaplar insanlar üzerinde iyi ya da kötü tesirler bırakırlar. Dinimiz İslam'ın ilk emri "Oku” olmuştur. Âyet-i Kerîmelerde: "Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı alaktan (asılıp tutunan zigottan) yaratmıştır. Oku! Kalemle (yazmayı) öğreten, (böylece) insana bilmediğini bildiren Rabbin sonsuz kerem sahibidir.”(Alak Sûresi âyet:1-5) "…(Resûlüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” buyurulmuştur. Okumak ve öğrenmek beşikten mezara kadardır. Aslında; ‘Bütün kitaplar, tek bir kitabı, Kur'an-ı Kerîm'i anlamak içindir.' Kur'an-ı Kerîm'i ne kadar doğru, gerçek amacına uygun olarak Rol Model Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in örnek ve önderliğinde anlarsak, hem dünyevi, hem de uhrevi kurtuluşumuzu sağlamış oluruz.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in Bedir Savaşında elde ettiği esirlerin bazılarını Müslüman çocukların başına Öğretmen tayin edip, on çocuğa okuma-yazma öğretmeleri sonucu serbest bırakması, Okumaya verilen önemi en güzel bir şekilde haber vermektedir. İslâm'a gönül veren biz Müslümanların, okuma alışkanlıklarında en önde olmaları gerekir diye düşünüyorum. İslam'ın okumaya ne derece önem verdiği, âyet-i kerime ve hadis-i şeriflerden çok net olarak anlaşılmaktadır.
Evlatlarımıza okuma alışkanlığı kazandırabilmek için, öncelikle anne-babaların, Öğretmenlerin iyi örnek olmaları, düzenli bir şekilde kitap okumaları gerekir diye düşünüyorum. Kütüphanelerinde çok yoğun olarak kullanılmasının da çok faydalı olacağını hatırlatmak isterim. Konya'daki kitapseverler kütüphaneleri kullanma konusunda açık ara önde gitmektedir. Bu durum da bizleri çok sevindirmektedir. Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması elzem olan bir husustur. Çocuklarımızın ruh dünyasını da olumlu etkileyip, bilgili ve kültürlü yetişmesini sağlayacak şekilde, kitap okuma hususunda çok güzel örnekler olmamamız gerekir.
Konya Kitap Günlerinde; Selçuklu Kongre Merkezi Malazgirt Salonunda ‘Kur'an ve Sünnet' konu başlıklı Söyleşimde hakikatleri âyetlerin ışığında anlattım. Ayrıca Çimke Yayınevleri Stantlarında imza günü programımı gerçekleştirdim.
Âlemlere nur, huzur ve sürur getiren, Muhammedül Emin, Âlemlere rahmet Hz. Muhammed (s.a.s.) Efendimiz'in örnek hayatını çok iyi bilmeliyiz. Biz Müslümanlar; davranışlarımızı Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye ile tezyin ederek, güzel ahlâk sahibi olarak hayatımızı yaşamalıyız. Bir ayağımız İslam da, değerlerimizde, diğer ayağımızla da dünyayı dolaşarak fende, teknikte ileri gitmemize vesile olacak bilgiye ulaşmamız gerekmektedir.
Söyleşi ve İmza günlerimde; "Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları Ve Helak Olan Kavimler, Damıtılmış Damlalar, Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Efendimizin Hayatı, Görünmeyen İki Düşman Biri Nefsin Biri Düşman, Sünnet Düşmanlığının Sebepleri, Topal Veyis (Veysel), Güzel Ahlâklı İbrahim, Güzel Yüzlü Yusuf, Sabırlı Nuh'un Buharlı Gemisi, Hayvanlarla Konuşan Süleyman, Mağarada Uyuyanlar (Ashab-ı Kehf) ve Gönül Lisanı (Şiirler) İsimli Kitaplarımı imzaladım.
Konya Kitap Günlerinin bu yıl ki etkinliğine de her yıl olduğu gibi ilgi, alaka, ziyaret, tek kelime ile muhteşemdi. Konya Büyükşehir Belediyesi 19-27 Ekim 2024 tarihleri arasında, Selçuklu Kongre Merkezinde, ‘Konya Kitap Günleri' fuarını gerçekleştirdi. Şahsıma ve Konyalı yazarlara da Söyleşi imkânı verilmesi hakikaten takdire şayandır. Bu güzel düşüncenin desteklenerek devam ettirilmesinin çok yararlı olacağı kanaatindeyim. Kitap günleri kapsamında, Yüzlerce Yayın Evi, Milyonlarca Kitap, Tiyatrolar ve bir birinden değerli 250 (İki yüz elli) Yazar, söyleşi ve imza günleri ile kitapseverle buluştu. Konya Kitap Günlerine çok yoğun bir ilgi vardı ve çok verimli bir şekilde tamamlandı. Belediyecilikte fiziki, sosyal, kültürel bütün çalışmalar önemlidir. Ancak, Nesillerimizi bilgili ve donanımlı yetiştirip yarınlara hazırlamak en önemlisidir. Dünden bugüne kadar yapılmış olan güzel hizmetlerin içinde; en yararlı ve önemlisinin eminim ki, çok yoğun ilgi gören Kitap Günleri etkinliğidir diye düşünüyorum.
Konya Kitap Günlerini düzenleyerek Kültür ve Sanata verdiği destek sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim ALTAY Bey'e, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Çalışır 'a, Yayınlar Şube Müdürü Vural Kaya'ya, Kütüphaneler ve Kıraathaneler Şube Müdürü Hasan Boydak'a, iletişimi sağlayan Serkan Özdemir'e ve bütün emeği geçenlere kalbî şükranlarımı sunarım.
Söyleşi ve İmza günlerimde bizi yalnız bırakmayan, aile fertlerimize, kitap dostu kardeşlerimizin her birine kalb-i Şükranlarımı sunarım. Allah (c.c.), her birinden razı olsun. Sıhhat ve âfiyetler dilerim.
ŞEHİD YAHYA ES- SİNVAR’IN VASİYETİ
TEBLİĞ ETTİĞİMİZİ TEMSİL ETMİYORSAK TESİRLİ OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR
GÖNÜL LİSANI
EĞİTİM SİSTEMİMİZİ DEĞERLERİMİZ İLE MÜCEHHEZ KILIP İHRAÇ ETMELİYİZ
AKLI SELİM HİÇ KİMSE İÇKİYİ SAVUNAMAZ
PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.S.);MÜ’MİNLER İÇİN EN GÜZEL ÖRNEKTİR.
ALLAH VE RESULÜ; HARAMLARDAN UZAK DURMAMIZI, HELÂLLER DAİRESİNDE YAŞAMAMIZI EMRETMEKTEDİR
HER DAVRANIŞIMIZ KAYIT ALTINA ALINMAKTADIR
GAZZE’DE; SİYONİST İSRAİL’İN YAPTIĞI VAHŞET, SOYKIRIM ACİLEN DURDURULMALI…
İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜKTEN SAKINDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ