Kayseri Mantısının yapımı bu kadar kolaymış! Hanımlar bu tarif tam size göre

- Güncelleme Tarihi:

 Kayseri Mantısının yapımı bu kadar kolaymış! Hanımlar bu tarif tam size göre
​Mantı eskilerden gelen Türk mutfağına ait bazı Şehirlerde geleneksel bir yemektir. Küçük açılan hamur parçalarının içine soya fasulyesi, kıyma, soğan karışımını katarak hazırlanan bu leziz yemek, daha çok yoğurtla tercih edilir. İşte Kayseri el açımı mantı tarifi…
Mantı çeşitli baharatlarla ve daha çok kıymanın çeşitlendirilmesiyle hazırlanan leziz bir yemektir. Küçük hamur parçalarının suda haşlanmasıyla yapılan bu tarif herkesin damağında izler bırakacak… Peki, Kayseri el açması mantı tarifi nasıl yapılır? İşte hanımlar  bu haber tam size göre…
 
Kadınlar yetimler için mantı açıyor
 
Kayseri el açması mantı tarifi malzemeleri nelerdir?
 
- 2 büyük su bardağı un
 
- 1 adet orta boy yumurta
 
- 1.5/2 su bardağı su
 
- Bir miktar tuz
 
İç harcı için malzemeler;
 
- 250 gram çekilmiş dana kıyma
 
- 1 adet büyük soğan
 
- Baharat (Tuz ve karabiber)
 
- İsteğe göre zeytinyağı / Tereyağı
 
Üzeri için malzemeler;
 
- Bir miktar yoğurt
 
- Tereyağı
 
- Baharat (pul biber ve nane)
 
Haftada 100 kilo mantı yapıyor | Türkiye Ekonomisi Haberleri
 
Kayseri el yapımı mantının yapılışı
 
- Bir büyük kap çıkartın, kabın içerisine unu ekleyin
 
- Hamurun ortasını açarak 1 yumurta ve suyu ekleyin
 
- Hamurunuz kıvam alana kadar yoğurun
 
- Ele yapışmayan bir hal alana kadar un ekleyebilirsiniz
 
- Hamurunuzu bir bez yardımıyla sararak 30 dakika dinlendirin
 
- Dinlenmiş hamuru bir oklava/ merdane yardımıyla hamurunuzu açın
 
- Daha sonra mantı kesici kullanarak küçük kareler elde edin
 
- İç harcına geldiğinizde, soğanları küçük küçük kıyın, Tavanın içerisine zeytinyağı veya tereyağını ısıtın, kıydığınız soğanları ekleyin kırmızı bir hal alana kadar kavurun daha sonra çekilmiş kıymanızı ekleyin kıyma suyunu bitirene kadar kavurun. İsteğe göre baharatları ekleyip karıştırın
 
- Küçük küçük kestiğiniz karelerin ortasını çok taşmayacak şekilde kıymaları yerleştirin. Kareyi üçgen şeklinde büzerek tepsiye dizin
 
- Bütün mantılar hazır olduğunda kaynamış su hazırlayın, mantıları kaynamış suya atın 7 dakika haşlayın, mantılar eğer yüzeye çıkarsa haşlanmış demektir.
 
- Haşlanan mantıları servis yapacağınız tabağa koyun
 
- Hoş kokusu için bir tavada tereyağı ve salça ekleyerek karıştırma yapın
 
- Üzerine yoğurt ve isteğe bağlı( sarımsak) koyarak karıştırın
 
- Şimdiden afiyet olsun :) :)) 
 
Kayseri'de kadınları ramazanda bolca tüketilen mantının telaşı sardı - Son  Dakika Haberleri
 
  • #mantı #kayseri mantısı #mantı yapılışı #kayseri ev mantısı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER