Mantı çeşitli baharatlarla ve daha çok kıymanın çeşitlendirilmesiyle hazırlanan leziz bir yemektir. Küçük hamur parçalarının suda haşlanmasıyla yapılan bu tarif herkesin damağında izler bırakacak… Peki, Kayseri el açması mantı tarifi nasıl yapılır? İşte hanımlar bu haber tam size göre…
Kayseri el açması mantı tarifi malzemeleri nelerdir?
- 2 büyük su bardağı un
- 1 adet orta boy yumurta
- 1.5/2 su bardağı su
- Bir miktar tuz
İç harcı için malzemeler;
- 250 gram çekilmiş dana kıyma
- 1 adet büyük soğan
- Baharat (Tuz ve karabiber)
- İsteğe göre zeytinyağı / Tereyağı
Üzeri için malzemeler;
- Bir miktar yoğurt
- Tereyağı
- Baharat (pul biber ve nane)
Kayseri el yapımı mantının yapılışı
- Bir büyük kap çıkartın, kabın içerisine unu ekleyin
- Hamurun ortasını açarak 1 yumurta ve suyu ekleyin
- Hamurunuz kıvam alana kadar yoğurun
- Ele yapışmayan bir hal alana kadar un ekleyebilirsiniz
- Hamurunuzu bir bez yardımıyla sararak 30 dakika dinlendirin
- Dinlenmiş hamuru bir oklava/ merdane yardımıyla hamurunuzu açın
- Daha sonra mantı kesici kullanarak küçük kareler elde edin
- İç harcına geldiğinizde, soğanları küçük küçük kıyın, Tavanın içerisine zeytinyağı veya tereyağını ısıtın, kıydığınız soğanları ekleyin kırmızı bir hal alana kadar kavurun daha sonra çekilmiş kıymanızı ekleyin kıyma suyunu bitirene kadar kavurun. İsteğe göre baharatları ekleyip karıştırın
- Küçük küçük kestiğiniz karelerin ortasını çok taşmayacak şekilde kıymaları yerleştirin. Kareyi üçgen şeklinde büzerek tepsiye dizin
- Bütün mantılar hazır olduğunda kaynamış su hazırlayın, mantıları kaynamış suya atın 7 dakika haşlayın, mantılar eğer yüzeye çıkarsa haşlanmış demektir.
- Haşlanan mantıları servis yapacağınız tabağa koyun
- Hoş kokusu için bir tavada tereyağı ve salça ekleyerek karıştırma yapın
- Üzerine yoğurt ve isteğe bağlı( sarımsak) koyarak karıştırın
- Şimdiden afiyet olsun :) :))