Macbook Kapağı Açınca Açılıyor? Macbook Uyku Modu Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Macbook Kapağı Açınca Açılıyor? Macbook Uyku Modu Nasıl Devre Dışı Bırakılır?
Macbook kapağı açınca açılıyor sorunu birçok kullanıcıyı rahatsız eden durumlardandır. En yeni modellerden biri olan MacBook Pro modeller varsayılan olarak belirli özelliklere sahiptir. Bilgisayarın kapağını açtığınızda otomatik şekilde açılmaya ayarlı olması da bu özelliklerin başında gelir. Her ne kadar bu özellik kullanıcılar tarafından sevilen özelliklerden olsa da bazıları devre dışı bırakmak istemektedir. 2016 yılı ve sonrasında piyasaya sürülen bir Macbook kullanıyorsanız otomatik devre dışı bırakma işlemi yapabilirsiniz.

Macbook cihazlarınızda otomatik devre dışı bırakma işlemini yapabilmek için ise birtakım adımları takip etmek gerekir. Kullanıcılar için her ne kadar güzel bir özellik olarak öne çıksa da bazı kullanıcılar bu özellikten rahatsız olabilmektedir.

Macbook Kapağı Açınca Açılıyor?

Macbook Otomatik Açılmayı Kapatma

Macbook kapağı açınca açılıyor sorunu yaşıyorsanız bu sorunu gidermek için basit birkaç adımı takip etmeniz yeterli olur. Bu adımlar arasında şunlar yer alır:

  • İlk olarak uygulamalar kısmına girmeniz gerekir.
  • Daha sonra Terminal alanını seçmeniz gerekiyor.
  • Açılan ekranda "sudo nvram AutoBoot=%00” kodunu girmelisiniz.
  • Belirtilen kodu yazdıktan sonra enter kısmına tıklayın.
  • Yönetici şifresi sorulur ise şifreyi girin ve yine enter kısmına tıklayın.
  • İşlem sonrasında terminal alanından çıkış alın.

Bu işlemleri yaptığınızda bilgisayarın kapağı açıldığında ya da güç kablosuna tıklandığında otomatik şekilde açılması engellenmiş olacaktır. Bilgisayarı çalıştırmak için güç tuşunu kullanmanız bu aşamada son derece önemlidir. Kişiler tekrar otomatik etkinleştirmeyi yapmak isterlerse böyle bir durumda yeniden terminal alanına girmelidir. Bunun için de "sudo nvram AutoBoot=%03” kodunu girmelidir. Böylece yeniden kapak açıldığında otomatik açmayı da etkin hale getirmiş olursunuz.

Macbook Kapağı Açınca Açılıyor?

Macbook Sistemi Kapatmak mı Uyutmak mı?

Kullanıcıların en çok sorduğu sorulardan birisi de Macbook sistemini kapatmak mı yoksa uyutmak mı sorusudur. Bu sorunun yanıtı da kişilerin kullanım alışkanlıklarına göre farklılık gösterir. Her iki seçeneğin de hem avantajı hem de dezavantajı bulunur. Kapatmanın en önemli avantajları arasında cihazın tüm işlevlerinin durması ilk sırada gelir. Kişiler kapatma işlemini yaptıklarında cihazın gücünü tamamen kesme şansı ortaya çıkar. Bu cihazın daha az enerji tüketmesinde de önemlidir. Bu durum da pili daha uzun süre dayanmaktadır. Aynı zamanda cihazın yazılımının da yeniden başlatmasını sağlayan bir özelliktir. Bu da cihazın hem performansını hem de stabilitesini artırması açısından büyük önem taşır.

Uyutmak ise macbooku uyku modunda kullanmaktır. Cihazın hızlı şekilde tekrar kullanılabilmesine imkan tanır. Aynı zamanda hazır durumda olarak direkt bilgi araştırmaya ya da işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Belirli bir süre cihazın açılmasını beklemeniz gerekmez. Bununla birlikte geçici bir süre için de olsa gücü kesmek zorunda kalmazsınız. Arka planda çalışan uygulamalar ve işlemler için uyku koruyucu bir özellik olabilir. Uyku modu hem azma hem de kapama döngüsüne gerek duyulmadan daha hızlı bir şekilde kullanım deneyimi elde etmenize olanak tanır.

Ancak kapatmak konusu ele alındığında macbook ile daha fazla enerji tasarruf etme imkânı doğar. Cihazın performansını yükseltirken hızlı erişim imkânı sunması açsından da uyuma önemli bir avantaj olabilir.  

Macbook Kapağı Açınca Açılıyor?

Macbook Kapağı Açılınca Uykudan Nasıl Çıkarılır?

Macbook kapağı açınca açılıyor konusu kadar uyku modundan çıkmak da merak edilir. Varsayılan olan güç yönetimi ayarlarına dayanan bir özelliktir. Bu uygulamada Macbook kapanmazsa kapak açıldığı sürece cihaz uykudan çıkar ve kullanıma hazır hale gelir. Ancak bazı zamanlarda bu özellik devre dışı kalabilir. Kapak açıldığında uyandırılması için de birtakım adımları izlemek gerekir.

Eğer kişiler sistemlerini otomatik olarak açılacak şekilde kullanmak isterlerse ilk olarak sistem tercihlerini açmaları gerekiyor. Sistem tercihleri alanından güç ayarları alanına gelerek gerekli düzenlemeleri yapmalıdırlar. Sonrasında kapağı açınca bilgisayarı otomatik uyandır kısmını kontrol etmelidirler. Bu aşamada ayarlar daha çok güç adaptörü ve pil kullanımı sekmelerinde olmaktadır. Benzer seçeneği tıklayarak işleme devam edin. En son olarak ise tüm değişiklikleri kaydetmek gerekir. Bu şekilde kapak açıldığında PC uyku modundan çıkacaktır. Macbook kapak açıldığında uyandırılması açısından gerekli tüm işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Hala bu alanda sorun yaşamaya devam eden var ise güncellemelerin yapılmasına önem verilmelidir. Aynı zamanda cihaz donanımını da dikkate almalısınız.

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER