Web sitesi Google Search Console Nasıl Eklenir? İşte adım adım Search Console mülk ekleme işlemleri

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Web sitesi Google Search Console Nasıl Eklenir? İşte adım adım Search Console mülk ekleme işlemleri
İnternet sitenizi Search Console hesabınızla ilişkilendirmek ve bunun nasıl yapılacağıyla ilgili adımları anlattık.

Google üzerinde Search Console aracılığı ile hem sitelerinizin çeşitli metriklerini görebilir hem de siteye gelen ziyaretçiler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Hangi yazınıza hangi anahtar kelime ile ulaşılmış, genel olarak bu sorunun yanıtını bulmak adına Search Console hizmetinden faydalanılıyor.

Search Console Ekleme İşlemi

https://search.google.com/search-console adresine giriş yapalım

Sol kısımdan Mülk Ekle'ye basalım.

Karşımıza iki seçenek çıkıyor, Alan Adı ve URL ön eki ile doğrulama. İki farklı doğrulama yöntemi arasında en mantıklısı ilkidir. Çünkü Alan adının tamamını kapsayacak bir doğrulama yapmış oluruz. İhtiyacımız olan şey de istisnalar haricinde budur. URL ön eki mülk doğrulamasında, yalnızca gireceğiniz url'yi kapsayacak şekilde doğrulama gerçekleştirirsiniz.

google mülk ekle

Alan Adı kısmına sitemizin adresini yazdık ve Devam'a bastık.

Alan adı sahipliğini doğrulamamız adında bizden bir yöntem seçmemizi istiyor. Açık konuşmak gerekir ise en basit yöntem TXT yöntemidir. Google da ilk olarak bunu önerir. Dolayısıyla bu yöntemi göstereceğim.

google mülk ekle

Search Console'un bu yöntem için size verdiği kodu kopyalayın. Alan adı sağlayıcınız olan siteye giriş yapın. cPanel  kısmına gelin ve Etki Alanları kısmında Zone Editör'e girin. Domain adresiniz ne ise karşısındaki Yönet kısmına tıklayın.

 

google mülk ekle

Kayıt Ekle'ye basın, Valid Zone Name kısmına site adresinizi yazın. TTL'yi ellemeyin, Tip kısmına TXT'yi seçin ve Kayıt kısmına da Search Console üzerinde size verilen kodu yapıştırın. İşlemleri kaydettiğinizde Search Console ekranına geri dönün ve doğrulama yapın. Tebrikler, artık siteniz Console üzerinde kayıtlı.

Yeni verilerin yüklenmesi ve işlenmesi 48 saate kadar sürebileceği için lütfen panik yapmayın, sitenizin ziyaretçi sayısı arttıkça ve faaliyetlerinize devam ettikçe daha fazla veriye sahip olacaksınız.

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER