Macbook Silinen Dosyaları Geri Getirme (Mümkün Mü?)

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Macbook Silinen Dosyaları Geri Getirme (Mümkün Mü?)
Macbook silinen dosyaları geri getirme mümkün mü sorusu birçok kullanıcının merak ettiği konular içerisinde yer alır. Bazen yanlış kullanım bazen de farkında olmadan dosyaları silmek durumunda kalabilirsiniz. Böyle durumlarda ise silinen dosyaları nasıl geri getirmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Macbook silinen dosyaları geri getirme konusunda birçok kolay yöntem sunuyor. Bu şekilde hem dosyaları hızla geri getirebilir hem de iş akışını yavaşlatmamış olursunuz.

Macbook sisteminde dikkat etmeniz gereken birçok önemli faktör bulunur. Bunlardan birisi de veri kurtarma çabaları hakkında bilgi edinmektir. Birçok kullanıcı bu veri kurtarma çabalarını net olarak bilemediğinden ciddi sorunlar yaşayabilmektedir. Genellikle dosyaları kurtarmak için veri kurtarma yazılımlarının tercih edildiğini söylemek mümkün olur.

Macbook Silinen Dosyaları Geri Getirme (Mümkün Mü?)

Macbook Silinen Dosyaları Geri Getirmek İçin Yöntemler

Macbook silinen dosyaları geri getirmek için birtakım çözüm yolları bulunur. Bu yolları denemek kişilerin silmiş oldukları dosyaları sistemlerine yüklemelerine olanak sağlar. Bir yöntem işe yaramadığında diğerini deneyebilirsiniz. İşte Macbook silinen dosyaları geri getirmek için kullanabileceğiniz yöntemler:

·Dosyaların Gerçek Anlamda Silindiğinden Emin Olun

Macbook kullanıcıları dosyaları ararken genelde Geri Dönüşüm Kutusu'nu da kontrol eder. Ancak bu konuda bilmeniz gereken nokta dosyaların aranmasını sağlamak olmalıdır. Bu klasörün arama kısmını kullanarak yüzlerce dosya arasından daha rahat silinen dosyaları bulmanız mümkün olur. Gözden kaçırma ihtimalini de bu şekilde en aza indirirsiniz. Bu işlemi yapmak için ise şu adımları takip edebilirsiniz:

  • İlk olarak Çöp Kutusu penceresinin sağ üst köşesinde yer alan arama kısmını tıklamanız gerekiyor. Buradan silinen dosyanın adını yazmalısınız.
  • Arama alanında Excel ya da PDF gibi biçimler hakkında genel bilgiler de yazabilirsiniz.
  • Daha sonra karşınıza gelen alandan geri yüklemek istenilen dosyayı seçmeniz gerekiyor.
  • Buradan ise dosyaya sağ tıklayın ve çöp kutusu alanından geri yüklemek için Geri Koy seçeneğini seçmelisiniz.

Bu işlem yanında dosyayı sürükleyerek yeniden başka bir klasör üzerine de bırakmanız mümkün olur. Birkaç dakika içerisinde önemli olan bir dosyanızı kolayca tek bir tıklama ile yeniden bulmanız mümkündür. Eğer hatalı silinen bir dosyayı anlık olarak fark ederseniz Düzen kısmına girerek buradan Geri Al komutunu kullanabilirsiniz.

Macbook Silinen Dosyaları Geri Getirme (Mümkün Mü?)

·Time Machine Yedeğinden Yükleme Yapmak

Bir dosyanız silinmiş ve çöp kutusundan kurtarma şansının da olmadığını biliyorsanız böyle bir durumda dosyayı Time Machine yedeklemenizden geri yükleme denemeniz gerekir. Bu uygulama Macbook son sürümlerine dahil edilmiştir. Etkinleştirerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Etkin hale getirme aşamasında Time Machine sabit disk tüm etkinliği izlemeye alır. Tüm yeni ve değiştirilen dosyalar sessiz bir yedekleme sürücüsüne yönlendirilir. Bu şekilde bir dosya silinse dahi kullanıcılar Time Machine'i açarak silinen dosyasına geri erişme imkânı bulabilir. Silinen dosyaları kurtarmak içn de şu adımları izlemek gerekir:

  • Time Machine yedekleme yapılan dosyalama aygıtını bağlamalısınız.
  • Daha sonra Findar'a dosyaların bulunduğu bir klasör açmalısınız.
  • Bu klasörü açtıktan sonra Time Machine simgesine tıklamalısınız. Daha sonra ise giriş işlemini yapmalısınız.
  • Dosya Finder penceresine geçtiğinde Time Machine'de geri kaydırma yapmanız gerekiyor.
  • Sonrasında aranılan dosyayı seçin ve geri kurtarma için Geri Yükle kısmına tıklayın.

Bu işlemden sonra dosyanız kurtarılarak istenilen yere kaydedilecektir.

Macbook Silinen Dosyaları Geri Getirme (Mümkün Mü?)

·Üçüncü Taraf Veri Kurtarma Yazılımı Kullanılabilir

Macbook silinen dosyaları geri getirmek için kullanıcılar üçüncü taraf dosya kurtarma çözümlerinden de yararlanabilirler. Hala dosyalarınızı geri alma konusunda sorun yaşıyorsanız böyle durumlarda veri kurtarma yazılımları oldukça pratik olabilir. Yerel işletim sistemi özelliklerine dayanan kurtarma yöntemlerinin tam tersine bu yazılımlar kalıcı olarak silinen tüm dosyalarınızın geri getirilmesinde de sizlere destek verebilir. Böyle bir durumda ise kullanabileceğiniz yazılım Disk Drill olabilir. Çünkü Macbook sistemine en uygun şekilde tasarlanmıştır. Mac, Windows ve Linux dosya sistemlerinden geri alma işlemini yapabilir.

Güvenilir bir veri kurtarma yazılımı olması kullanımını güvenli hale getirir. Kullanıcı dostu bir kullanım şekli bulunan Macbook dosya kurtarma aşamasında sınırlı bir deneyim sunar. Normal Mac kullanıcıları için de oldukça mükemmeldir. Kalıcı olarak silinen tüm verilerinizi geri yüklemenize olanak tanır. Ancak öncesinde uygulamayı indirmeniz ve yüklemeniz gerekir. Sonrasında tam disk erişimi vermeniz istenir. Uygulamayı çalıştırarak taramak istenilen sürücüyü seçin. Dosyaları önizleme yaparak verilerinizi kurtarma yapın.

 

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER