Mühendislik İçin Bilgisayar Önerileri 2024

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Mühendislik İçin Bilgisayar Önerileri 2024
Mühendislik için bilgisayar önerileri değerlendirirken gereksinimler ilk planda olmalıdır. Paranızı doğru bir yere harcamak istiyorsanız ne tür bilgisayar almanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Bu alanda çalışan ya da okuyan kişilerin bilgisayar seçiminde son derece titiz olması gerekir. İşlerini daha kolay hale getirmek ya da iş verimini artırabilmek için bilgisayar önerilerinden yararlanılabilir. 2024 yılı çerçevesinde birçok modelden bahsetmek mümkündür. Ancak seçilen bilgisayarın tam olarak gereksinimlere yanıt vermesi büyük önem taşıyan unsurlar arasındadır.

Mühendislik için bilgisayar önerileri değerlendirilirken yüksek performanslı olmasından şarj süresine kadar birçok detayı dikkate almak gerekir. Bununla birlikte işletim sistemi gibi özellikler de en çok üzerinde durulması gereken detaylar arasında bulunur.

Mühendislik İçin Bilgisayar Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Mühendislik alanında çalışan veya okuyan kişiler için bilgisayar seçimi son derece önemlidir. Çünkü bu alanda birçok plan ve proje bilgisayar üzerinden yapılır. Aynı zamanda bu alanlarda kullanılan uygulamalar da oldukça yüksek kapasite gerektirebilir. Bundan dolayı bilgisayar seçimlerinizde belirli noktalara dikkat etmeniz gerekir. Seçilebilecek en iyi bilgisayarlar arasında ise şunlardan bahsetmek mümkün olur:

  • Yüksek hızlı bir işlemcisi olması en önemli faktörlerden biridir. Dizüstü bilgisayarın işlemcisi CPU ya da merkezi işlem birimi olarak bilinmektedir. Bilgisayarın donanımını ve yazılımını yorumlamak aynı zamanda da yürütmek için görevlidirler.
  • CPU bilgisayarların beyni olsa da yeterli olmayabilir. CPU'nun korunması için birden fazla çekirdek sistemi olan bilgisayar satın almak gerekir.
  • Bellek bilgisayarın kullanımı için bilgilerin saklandığı alandır. Bu alan ne kadar iyi olursa bilgilere erişim de o kadar hızlı olur.
  • Depolama alanının geniş olması gerekir. Bir bilgisayarda bilgiler hiçbir zaman kaybolmaz. Bu nedenle satın alırken en iyi depolama alanına sahip cihazları tercih etmelisiniz.
  • Ekran ve grafiklerin seçimine gereken önem verilmelidir. Öğrencilerin bilgisayarlarını grafik tasarlamak ya da yeni şeyler üretmek için kullanmaları gerekir. Bunun için de ekran ve grafik kalitesi öne çıkar.
  • Ekran türü de önemli noktalar arasında yer alır. En yeni ekran teknolojilerinin tercih edilmesi mühendislik öğrencileri için önemlidir.

Bunların yanında grafik işlemci, uzun bir garanti süresi ve fiyat performansı da dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer almaktadır. Bu özellikler dikkate alındığında Intel Core i7, yüksek hızlı işlemcisi olan bir bilgisayar satın almak önemlidir. 4 çekirdekli en az 16 GB RAM kapasitesi olan ve SSD depolama alanı özellikleri ideal seçimler arasındadır.

En İyi Mühendislik Bilgisayarları

Mühendislik için bilgisayar önerileri konusunda birden fazla marka ve model sayılabilir. Kullanılacağı alan göz önünde bulundurularak bu bilgisayarlar arasından seçim yapılabilir. Mühendislik bilgisayar modelleri arasında şunlar yer alır:

HP15- CS2018NT

HP15- CS2018NT Mühendislik İçin Laptop

Mühendislik için kullanabileceğiniz bilgisayar modeli yeni nesil tasarımlardandir. İ% 8. Nesil bilgisayar modellerindendir. Ekran kartı ise Nvidia'nın GeForce Mx 250 2 GB modelidir. Düşük sistem gereksinimine sahip oyunları kaldırabilir. Aynı zamanda projeler için rahatça kullanılabilir. Pil süresi 9 saate kadar kullanılabilmektedir.

HP Power 15- DK0013NT

HP Power 15- DK0013NT

Bu model ise i5- 9300 işlemcilidir. Ekran kartı ise Nvidia GTX 1650 özelliğine sahiptir. Aynı zamanda 1 TB HDD+ 128 GB SSD ile oldukça kapsamlı bir cihazdır. Kullanıcı yorumları oldukça olumlu olduğundan önerilenler arasında yer alır.

Monster ABRA A7 V12.2

Monster ABRA A7 V12.2

En iyi markalar arasında yer alan Monster kullanıcılarına oldukça iyi seçenekler sunar. Ekran kasa oranı oldukça başarılı modellerdendir. Yaklaşık olarak 2.5 kilograma sahiptir. Monitör hızı ise 120 Hz olarak kişilerin karşısına çıkar. 17.3 inç ekranı ile oldukça iyi tasarımlardan biridir. Bunun yanında plastik materyali ile hafif cihazlardandır. Intel i5- 10300H işlemcisi ile oldukça yüksek bir performans ortaya çıkarır. Bunun yanında 4 çekirdekli olması ve işlemci frekansının 2.5 Ghz olması avantajlarından biridir. Mühendislik programları konusunda kişileri üzmeyen bir bilgisayardır.

Lenovo IP L340

Lenovo IP L340

Lenovo IP L340 mühendislik okuyan öğrencilerin tercihleri arasında olabilecek bilgisayarları arasında yer alır. 16 GB RAM seçeneği özellikle dikkati çeker. 9 saatlik pil ömrü vardır ve şarj sıkıntısı çektirmez. GeForce 1050 ekran kartları da bu modelin öne çıkan özelliklerinden biridir. İşlevi yüksek cihazlar arasındadır.

 

 

 

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER