Macbook Air Ekran Değişimi (2024 Yılında Ne Kadar Güncel Fiyat Listesi)

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Macbook Air Ekran Değişimi (2024 Yılında Ne Kadar Güncel Fiyat Listesi)
Macbook Air ekran değişimi çeşitli nedenlerle gereksinim duyulan bir tamir işlemidir. Bilgisayarların gündelik hayatta en çok kullanılan cihazlar olduğunu vurgulamak gerekir. Hem iş hem okul hem de kişisel amaçlarla bu cihazlar yoğun olarak kullanılmaktadır. Bundan dolayı da cihazların zaman zaman sorunlar yaşadığını belirtmek gerekir. Macbook cihazlarınızda yaşayabileceğiniz birtakım sorunlar olsa da en önemli sorun genel olarak ekran kırılması ya da çizilmesidir.

Macbook kullanıcıları için ekran değişimi en ciddi sorunlardan biridir. Çünkü ekranın çalışmaması ya da hasarlı şekilde çalışıyor olması o cihazda yapılan işin verimini bir hayli düşürmektedir. Böyle durumlarda da çalışma yarım bırakılarak bir sonraki sürece ertelenir. İş ya da ders çalışma verimini düşürmemek aynı zamanda göz sağlığını riske atmamak için Macbook Air ekran değişimi probleminin çözülmesi gerekir.

Macbook Air Ekran Değişimi (2024 Yılında Ne Kadar Güncel Fiyat Listesi)

Macbook Air Ekranı Kaç Günde Değişir?

Macbook Air ekran değişimi hizmeti almak isteyen kişilerin üzerinde durması gereken birtakım önemli noktalar bulunur. Bunlardan birisi de süreçtir. Ancak ekran değişim süreci hizmet aldığınız yere göre değişebilir. Aynı zamanda şehir dışından cihazı göndererek hizmet alıyorsanız böyle bir durumda daha da ciddi bir sorun yaşayabilir ve günlerce cihazın gelmemesi problemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ancak profesyonel bir yerden hizmet almak bu sorunun kısa süre içerisinde giderilmesini sağlar. Macbook cihazlarda ekran değişim süresi ortalama olarak 3 gündür. Bu cihazların şehir dışından gelmesi halinde ise değişimler yapılarak kargo ile tekrar gönderilmeleri sağlanır.

Macbook Air Ekran Değişimi (2024 Yılında Ne Kadar Güncel Fiyat Listesi)

Macbook Air Ekran Değişiminde Nelere Dikkat Edilir?

Macbook Air ekran değişimi yapılırken belirli noktalara dikkat edilir. Bu noktaları göz önünde bulundurmak ekranın daha uzun ömürlü olmasında büyük öneme sahiptir. Ekran değişimi sırasında dikkat edilen noktalar ise şu şekildedir:

  • Macbook için uyumlu bir ekran modeli seçmeye dikkat edilir. Model numarası bu aşamada kontrol edilir.
  • Elektrik değişimleri cihazları olumsuz yönde etkileyebildiğinden yerleştirme ve montaj sırasında statik elektrikten korunmak için uygun zemin kullanılır.
  • Yedek parçaların organize edilmesi önemlidir. Ekran değişme işlemine başlamadan önce tüm yedek parçaların hazırlanmasına dikkat edin. Bu gereksiz gecikmelerin de önüne geçer.
  • Değişim işlemi için son derece güvenli bir ortam yaratmanız gerekir. Temiz ve düzgün çalışılabilecek bir ortam olması önemlidir.
  • Doğru parçaları kullandığınızdan da emin olmalısınız. Diğer parçaları temin etmeniz bu aşamada önemlidir.
  • Tüm parçaları ve ekranı mutlaka dikkatli bir şekilde çıkardığınızdan emin olmalısınız. Eski ekranı çıkarırken kesinlikle bağlantı kablosunun zarar görmemesine dikkat edin.
  • Takma işleminden sonra tüm bağlantıların uygun ve doğru olduğundan emin olmalısınız. Tüm vidaları sıkıca tutturduktan sonra işlemi tamamlayabilirsiniz.

Tüm montaj süreci tamamlandıktan sonra cihazın yeni ekranını test etmeniz gerekir. Ekranı takmadan önce ise Macbook Air cihazınızı açmalısınız. Cihaz doğru bir şekilde çalışıyor ise ekranı taktıktan sonra da çalışması gerekir. Bu işlemlerden sonra Macbook cihazı istenilen şekilde kullanılabilir.

Macbook Air Ekran Değişimi (2024 Yılında Ne Kadar Güncel Fiyat Listesi)

Macbook Air Ekran Değişimi Gerektiren Durumlar Neler?

Macbook Air cihazınızın ekranında değişim yapılması gereken durumlar olabilir. Böyle zamanlarda ekran değiştirmeyi gerekli hale getiren nedenleri bilmek önem taşır. Macbok Air ekran değişimi gerektiren durumlar arasında şunlar yer alır:

  • En önemli değişim nedenlerinden birisi ekranın kırık olmasıdır. Aynı zamanda ekranın çatlaması da önemli nedenlerden biridir. Genel olarak darbe ya da düşme neticesinde ekranda kırık olabilir.
  • Sıvı hasarı nedeniyle de ekranın ekranının değişmesi gerekir. Sıvı ekran iç kısmına geçerse cihaz hasar alabilir.
  • Piksel arızalarından kaynaklı olarak ekran renk değiştirmeye başlar. Bu da ekranı değiştirmeyi gerekli hale getirir.
  • Arka plan aydınlatma sorunları nedeniyle de ekranı değiştirmek durumunda kalabilirsiniz.
  • En önemli nedenlerden bir diğeri ise görüntü kalitesinin düşük olmasıdır. Görüntü kalitesi eğer düşükse yani puslu gösteriyor ya da parlaklık esnekliği yok ise ekranı değiştirmek gerekir.

Bunların yanında fiziksel hasarlar nedeniyle de ekranın değişmesi gerekir. Ekranda oluşan çatlaklar, çizikler ya da çeşitli deformasyonlar nedeniyle kullanıcıların ekranlarını değiştirmeleri gerekir. Ekran değişimi gerekip gerekmediğini ise bu alanda yetkin olan kişiler daha iyi anlayabilirler. Bir teknisyene sormak ve fikir almak ekran değişimi hizmeti almadan önce önemlidir.

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER