MasterChef All Star'da son 13 yarışmacının final yürüyüşü devam ediyor.
Türkiye'de yakından takip edilen fenomen yarışma programı 7 hafta sonra final yapacak.
MasterChef All Star'da yeni hafta Konya yemeği ile başladı.
Konya'nın meşhur böreğini 1 saat içinde yapmaları istendi
Yarışmacılardan kaptanlık kazanmaları için Konya'nın meşhur Su Böreğini yapmaları istendi. İçini ve yufkasını hazırlayıp pişirmeleri için 13 yarışmacıya 1 saat süre verildi.
Bir saat süren kaptanlık oyununda Sergen, Hasan, Esra ve Tahsin Su Böreğinde iddialarını ortaya koyarak rakiplerine sürekli gözdağı verdi.
13 yarışmacı arasından 6 kişininki değerlendirmeye alındı
1 saat sonunda şefler tadıma geçti ve 13 yarışmacı arasından Hasan, Kıvanç, Esra, Sergen, Cemre ve Barbaros'un pişirdiği Su Börekleri değerlendirmeye alındı.
Takım kaptanları belli oldu
Yarışmacıları tek tek değerlendiren şefler son ikiye Kıvanç ve Barbaros'u bıraktı. İki yarışmacı arasından en iyi su böreğini pişiren Barbaros Mavi takım kaptanı oldu. Barbaros kendisine rakip olarak Kırmızı Takım kaptanı olarak Tolga'yı seçti
Su Böreği nasıl yapılır? Masterchef Su Böreği tarifi
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kıymamızı kavuralım, ardından soğanını ekleyip biraz daha kavuralım. Altını kapatıp tuzunu, karabiberini atıp karıştıralım. Maydanozu ekleyip tekrar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabına unumuzu koyalım, ortasına yumurtaları koyup çırpalım. Tuzunu da atıp yavaş yavaş ılık suyunu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. 15 dakika dinlendirelim. Hamuru 6 bezeye ayırıp üzerini kapatıp bir 15 dakika daha dinlendirelim. Dinlenen hamur daha kolay açılıyor. Bu arada 3 litre suyu tencereye koyup kaynamaya bırakalım. Bir beze alıp altını üstünü unlayalım tepsimizin boyutunda açalım. Bütün bezeleri açalım bir gazete yada örtü üzerine serelim. Böreği pişireceğimiz tepsiye tereğı eritelim biraz da sıvı yağ döküp yağlayalım. Çörekotu serpiştirelim. İlk yufkamızı kuru olarak tepsiye yerleştirelim. En üste sereceğimiz yufkayı ayırıp, diğer yufkaları da dörde bölüp sırayla haşlayalım. Haşlama suyumuza tuzunu ve yağını koyalım yanında da soğuk suyumuzu büyük bir kapta hazır bekletelim. Hamuru önce 1-2 dakika haşlayalım daha sonra soğuk suya atıp soğutalım. Ardından ters çevirdiğimiz süzgeçe alıp suyunu süzdürelim. Tepsiye serdiğimiz kuru yufkayı az sıvı yağ ile yağlayalım ve haşlayıp, soğutup, suyunu süzdüğümüz yufkaları dizmeye başlayalım. Dört parça yufkayı serdikten sonra yağlayalım. 3. Yufkayı serelim ve iç harcını eşit şekilde dağıtalım. Diğer yufkaları da aynı şekilde dizip en üste kuru yufkayı serelim üzerine tereyağı ve sıvı yağ sürelim. 200 derecelik önceden ısıttığımız fırına verip 30 dakika pişirelim. İlk sıcaklığı gittikten sonra ters çevirip keselim. Dilerseniz ocak üstünde de pişirebilirsiniz daha lezzetli oluyor biraz uğraştırıyor sadece. Dört ocağı da en kısıkta açıp sürekli çevirerek pişirebilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi