SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
Şehir Diplomasisinde Tarihi Konya Zaferi
KIYAMETE KADAR TÜRKLERE VERİLEN GÖREV “KÂBE MUHAFIZLIĞI”
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
BU ONUR KONYA’NIN, BU BAŞARI UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN
IBAN hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme yolda
TÜRKİYE’NİN ÇELİK ZIRHI: CUMHUR İTTİFAKI...
Mezuniyet Törenleri ve İkiyüzlülüğümüz
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
“İYİ Kİ VARSINIZ“
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
Otobüs durakları, parklar, çay bahçeleri, metro durakları, kavşaklar, otogarlar, garlar…kısaca insanların birlikte olabileceği, kalabalıkların yoğun olduğu yerlerde, insan akışının çok olduğu mekanlarda; hırsızlık, yolsuzluk, kapkaç, tecavüz, yasalara ve ahlaka aykırı davranışları tespit etmek için mobese kameraları devrede!
Mobeseler sayesinde; trafik ihlalleri, hırsızlıklar, kaçakçılıklar, ırza tecavüzler, kadına şiddet… olayları anında ortaya çıkıyor! Mobeseler sayesinde insanlar suç işlemekten çekiniyor. TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi)'in bulunduğu yerde sürücüler hız ihlali yapmıyor! Parklardaki ve marketlerdeki kameralar sayesinde; yanlışa girmek isteyenler çekiniyor, yapanlar da anında yakayı ele veriyor! Faili meçhuller, tarihe karışıyor!
Ankara Kurtuluş metro durağında metro bekleyen yolculara “Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz” anonsu yapılınca, yolcuların tepkisine yol açmış! Bunun üzerine
CHP Ankara Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Levent Gök, konuyu Meclis gündemine taşıyarak; “Metro kameralarının asıl işlevi ahlâk ölçümü müdür?” diye sormuş!
Gök, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara cevap istemiş:
1-Metro kameralarının asıl işlevi nedir? Güvenlik midir, yoksa ahlâk ölçümü müdür?
2-Güvenlikle ilgili bir sorun görüntülendiğinde ne yapılmaktadır? Güveni ihlal eden davranışın sonlandırılması anonsa konu olmakta mıdır?
3-İstasyonda araç bekleyen, oturan yurttaşların ahlâka uygun davranıp davranmadıklarını kim kararlaştırıyor? Böyle bir yetki ve görev var mıdır?
4-Böylesi durumlarda anons yapılması talimatını kim vermektedir?
Metro görevlilerine verilmiş bir 'ahlâk ölçüsü alma' talimatı var mıdır?
5-Bu tutumun yurttaşları izleyerek fişleyen ve sindiren bir uygulamaya dönüşmesi olasılığına ve bunun doğuracağı tehlikelere karşı ne önlem almayı düşünüyorsunuz?
Kameraların bulunmadığı zaman aklıma geldi. Kimin eli kimin cebinde belli değildi. Parklarda, çay bahçelerinde, otogarlar ve garlarda, metro istasyonlarında…ahlaken tefessüh etmiş tipler, insanları taciz ediyor, huzurlarını kaçırıyordu! İnsanlar, tabir yerindeyse tavuk gibi kesiliyor, biçiliyor, yapanlar elini kolunu sallayarak ortadan kayboluyordu! Mobeseler kurulduktan sonra bunlarda azalmalar belirdi! Hatta sıfırlandı!
Aklı başında bir insanın, mobeselerden rahatsız olmaması lazım. elbette bu kameralar sayesinde ahlaki durumlar da tespit edilecek. Ahlaken bozuk olanlar, herkesin gözünün önünde; sarmaş dolaş olacak, öpüşecek, sevişecek… buna halk tepki göstermeyecek, gerekli yerlere bildirmeyecek! Bu nasıl bir anlayıştır? Bunun adına; “terör” denmez mi? silahlı terör durdu, şimdi de en tehlikeli, en acımasız, toplumları, gençliği temelinden sarsan “ahlaksızlık fırtınası” mı yerini alacak?
Mobeselerin görevi; hem toplumun ahlaki değerlerini hiçe sayan, yasalara aykırı tutum içinde olanları tespittir. Evet; mobeseler aynı zamanda ahlaksızlıkları da ortaya çıkarmaktadır! Bu yönüyle yerinde bir hizmet yapmaktadır.
CHP'li Levent Gök'ü bu tavrından dolayı kınıyorum! Belediye'nin yaptığı uygulamanın devam etmesini istiyorum. Hatta daha da yaygın hale gelmeli diyorum. Yasalarla böylesine davranışlara cezai işlem yapılması uygun olur-ki zaten yapılıyor-. Ahlaksızlığın, özgürlüğü olamaz. Ahlaksızlık, her yerde ahlaksızlıktır. Ahlakın modası geçmez.
SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
BİLMEK YETMİYOR
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
UBUNTU
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
MÜSLÜMANIN HAYATI HİCRETTİR
HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?
HAYAT DEDİĞİMİZ
ACI BAŞLANGIÇ, HAYIRLI SONUÇ!
YAZMAK, DÜNYANIN EN MUTLULUK VEREN İŞİ