Konyalı Şairler: Tayyar Yıldırım

"KONYALI ŞAİRLER” başlığı altında bugün TAYYAR YILDIRIM'ı ve şiirlerini göreceğiz.

1959 yılının 22 Şubat'ında Konya İli, Seydişehir İlçesi, Oğlakçı Köyü'nde 8 çocuklu bir ana-babanın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Ancak zamanın şartlarından dolayı, nüfusa 26 Nisan 1962 olarak kaydedilebildi. İlkokulu köyünde, Ortaöğrenimini ise Konya İli, Ereğli İlçesinde bulunan İvriz Öğretmen Okulunda Devlet Parasız Yarılı olarak tamamladı.

1980 yılında Hava Kuvvetlerinde Astsubay olarak göreve başladı. Yurdun farklı bölgelerinde 24 yıl bilfiil görev yaptıktan sonra, en son görev yaptığı Konya 3 üncü Hava Üs K.lığından, 2005 yılında kendi isteğiyle emekli oldu. Görevli olduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi.

2013-2017 yıllarında Türkiye Emekli Assubaylar Derneği (TEMAD) Konya İl Başkanlığı görevini yürüttü. Edebiyata ve özellikle de şiire olan merakı çocukluk yıllarına dayanır. Gerek doğduğu çevredeki yaşam şartları ve gerekse ortaöğreniminde Öğretmen Okulu faktörü bu merakının asıl kaynağıdır.

Genel olarak hece ölçüsü ile yazdığı 300'e yakın şiiri mevcuttur. Çocukluk ve gençlik dönemlerinin geçtiği yaşam çevresinin özelliklerinden dolayı daha ziyade tabiat sevgisine dayalı ve ahlaki dersler içeren, öğüt verici konular içeren şiiri vardır. Milli ve manevi duygulara öncelik veren konularda da şiirleri mevcuttur. Şiirlerini henüz bir kitapta toplamamış olan Tayyar Yıldırım'ın, elektronik ortamlarda faaliyet gösteren önemli şiir sitelerinde ve kendisine ait sayfalarda yayınlamaktadır.

TÜZDEV'in yayınlamış olduğu ve sunumunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu, 15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi isimli kitapta da bir adet şiiri yer almıştır. Şiir dışında, bazı internet haber sitelerinde de yazılar yazmaktadır. Buralarda yayınlanmış yüzlerce yazısı mevcuttur. Halen Konya'da ikamet etmekte olan Tayyar Yıldırım, evli ve 1 kız, 2 de erkek olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

Şairin, çok şiiri olduğu için sadece birini buraya alıyorum;

 

 

Dünyadan Göçüp Gittiğin Zaman

 

Ne yaptıysan hesap görülür elbet

Dünyadan göçüp de gittiğin zaman.

Doğrular yanlışlar sorulur elbet

Dünyadan göçüp de gittiğin zaman.

 

Erişilmez olur kapanır hatlar,

Çürür limanlarda gemiler yatlar.

Önüne serilir tüm safahatlar

Dünyadan göçüp de gittiğin zaman.

 

Ardından dostların iki laf eder,

Kimi güzel eder kimi gaf eder.

Kimi fırsat bilir bertaraf eder

Dünyadan göçüp de gittiğin zaman.

 

"Bir varmış bir yokmuş” olur bedenin.

Geriye dönüşü yoktur vadenin.

Sorulur bir kaç gün gidiş nedenin

Dünyadan göçüp de gittiğin zaman.

 

Yerine vekalet etmez başkası.

Ne eyvahı kalır ne de keşkesi.

Musallan, isminin son bileşkesi

Dünyadan göçüp de gittiğin zaman.

 

Bindiğin aracın açık arkası,

Anlamsız, modeli ve de markası.

Giyersin cepsiz bir ahret hırkası

Dünyadan göçüp de gittiğin zaman. Tayyar Yıldırım

 


Yazarın Diğer Yazıları