Seküler Ahmaklığın NEET İhaneti
Yaş Almak mı, Derinleşmek mi?
ÇOCUKLAR İLAHİLER EŞLİĞİNDE ALLAH DİYOR NAMAZA KOŞUYOR, BAZILARI NEDEN RAHATSIZ OLUYOR?
İFTAR VAKTİ
Emir Timur ve Mirası
Ramazan Günlerinde Kitap, Şehir ve Hatıralar
İSRAİL’İN NİL’DEN FIRAT’A HAYALİ
POSTMODERN 28 ŞUBAT DARBESİNİ UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ!
İNSANLIĞA DÜŞMAN ŞETAN VE ONUN ASKERLERİ
Dolarizasyonun Enflasyon Üzerindeki Etkisi Zayıflıyor
BESLENME ÇANTASI
50 YILLIK YAZARLIK HAYATIM VE ŞİİR ÇALIŞMALARIM
Hz. Yusuf Kıssası ve Epstein Cemaati
Konyaspo’dan Görkemli Galibiyet
“Benim Kim Olduğumu Biliyor Musun?”
Dünya devini farklı yenen lideri devirdik
Konya Büyükşehir Belediyesi uzaya taşınıyor.
Siyasette Seviye İçin Muhalefete Kulak Verelim
ANNECİĞİM
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
ANMEG bünyesinde faaliyet gösteren YENİ KONYA GAZETESİ Köşe yazarları olarak iftarda buluştuk. Güzel bir atmosferdi. Özlemişiz dostlarla muhabbeti. "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır” sözü kendini bu güzide muhabbet toplantısında bir kez daha gösterdi.
Böyle buluşmalarda fayda olduğuna inanıyorum. Yemek bahane, asıl olan muhabbet, istişare, fikir alışverişi. Şark usulü döşenmiş, geniş, müreffeh, insanın gönlünü şad eden, tam anlamıyla muhabbete zemin oluşturan bir mekân olarak tefriş edilmiş Selçuklu salonunda Her bir yazarımızın güzel fikirlerinden, hayat hikâyelerinden istifade ettik.
Başkan Av. Ahmet Özer'in Selçuklu Salonunun bütün STK'lar için her daim kültüre hizmet etmesi açısından açık olduğunu, isteyen vakıf, dernek ve kültür adamlarının muhabbet etmesi için ANMEG olarak düşünüldüğünü belirtmesi şahsen bendenizi ziyadesiyle memnun etti.
Ziyarette istifade ettiğimiz hususlardan bir tanesi de İletişim Müzesi oldu. Yeni Konya Gazetesinin yayına başladığı 01 Haziran 1949 tarihli ilk sayısının çerçeveli olarak ziyaretçilerin bilgisine sunulması, gazetenin dizilip, tek tek harflerin kalıplara yerleştirilip, gazetenin günlük olarak halkın istifadesine sunulmasının hikâyesini görsel olarak müşahede ettik.
Televizyon yayınında kullanılan materyaller; teknolojinin nerden nereye geldiğinin ispatıydı. İnsan, bu müzeyi görünce ister istemez; "ne zor şartlarda yayın yapıldığını, halka hizmet etmek için nasıl sıkıntı çekildiğini, sıcak yuvalarımızda rahatlıkla televizyonu izler ve gazetemizi okurken bu işin mutfağındaki eli öpülesi emektarların nasıl özveriyle çalıştıklarını” hissettim. Yayıncılığın kolay bir iş olmadığını bir kez daha idrak ettim. İletişim fakültesi öğrencileri için iyi bir staj yeri diye düşünüyorum.
Kon Tv. nin, dününü, bugününü belgelerle dinlemek nasip oldu. Koyunoğlu Müzesinde, kısıtlı ve dar imkânlar altında; davasından, yayıncılık ilkelerinden taviz vermeden, ilkeli duruşunun hikâyesine muttali olduk. Bu mekânda uzun zaman program yapmanın hazzını tattım. Bu imkânsızlıklar içinde yapılan samimi ve özverili çalışmaların sonunda ANMEG'in nasıl kurulduğu anlatıldıkça; "Azmin ve sabrın zaferi” demekten kendimi alamadım.
Artık ANMEG adında, Türkiye'de ilk ve tek medya vakfı var Konya'mızda. Bünyesinde; Televizyon, gazete, reklam ajansı, dergi gibi kültüre hizmet eden, kültür insanlarına açık bir medya vakfımız mevcut. bu konuda Rabbimize ne kadar şükretsek az. ANMEG'te emeği bulunan, alın ve akıl teri döken tüm kültür dostlarına şükran ve minnetlerimi sunarım.
Yeni Konya
Dokuz yüz Kırk Dokuz Bir Haziran'dı,
Konya şehrimize bir ışık yandı.
Yeni bir basın ve Yeni Konya,
Sevdalandırıyor beni Konya.
Yeni Konya; kültür, sanat, mektep,
Yeni Konya; tarih ve de edep.
Zulme karşı çelik kalkandır o,
Alnı dik, kıyama kalkandır o.
Rahmanı söyler, vahdet içinde,
Hakkı savunur, doğru biçimde.
"Oku” emrine uyar her zaman,
İlahi fermanı duyar her zaman.
Yeni Konya; Türkiye, tüm vatan,
Yeni Konya; ülkeye değer katan.
Ülke sevdası yakar, kavurur,
Vatan aşkı, can evinden vurur!
Öztürkçe yazdım ve de okudum,
Yazdıkça, öz benliğimi buldum.
50 YILLIK YAZARLIK HAYATIM VE ŞİİR ÇALIŞMALARIM
BİR CUMA OLAYI VE OKULLARDA RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİN ÖNEMİ
ARINMA ZAMANI
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
TEMİZ TOPLUM; ALLAH DUYGUSUYLA MEYDANA GELİR
KANALİZASYON PATLADI!
BERAT ETMEK İÇİN ÇABAMIZ VAR MI?
KÜLTÜRDE KONYA FARKI
İRFAN SOFRASINDA BULUŞMAK
KÜLTÜRE KAPI AÇANLAR