Emeklilerle İlgili Zam Tamam Sıra Diğer Sorunların Çözümünde
Emeklinin umudu Erdoğan
ÜÇ AYLAR, KANDİLLER VE ÜMMETİN HAFIZASINA YÖNELİK ZEHİRLİ SALDIRILAR
YIKILIŞINIZ YAKIN BE HEY ZALİMLER!
İş yapmayana oy vermek
KAYGI
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
HELÂL RIZIK PEŞİNDE KOŞUP HARAMLARDAN KAÇINMALI
ÜLLİMİNATİ VE MÜZİK PİYASASI
ABÂD OLMAZ
Yol Arkadaşlığında “Hızır Ölçüsü”
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
Veeeee nihayet! Güzel futbol güzel sonuç…
Bahanesiz Maçtan Hüsran Çıktı
AHLAK VE VİCDANIN SESİ MISIRLI YAZAR MUSTAFA LUTFİ EL-MENFALUTİ
CUMHURİYET OLMASA BİZ OLMAZ MIYDIK?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
On maçlık hasret nihayet son buldu. Son dakikalarda gelen golle belki de sanşlı bir galibiyet alan Konyaspor ilerleyen haftalar için en azından bir nebze olsada rahatladı. Oynanan oyun ise gene tat vermedi.
Aslında oyundan ziyade Bajıc'in performansının tat vermediğini söylesek sanırım daha doğru olacak. Sistemsel olarak yine en iyisini yapmaya çalışan Konyaspor üçüncü bölgede ki hareketsizlik yüzünden aklındakilere sahaya uygulamakta yine zorlandı.
Bajıc'ın hareketsizliği yüzünden kanat oyuncularının içeri kat edememesi, Bajıc'ın topu tutaması yüzünden orta alan oyuncularının hücuma destek verememesi iyi kapanmış bir Kayserispor'a karşı oyunun kilitlenmesine sebep oldu. Konyaspor doğru ve sistematik oynamasının meyvesini ise son dakikada ki penaltı golü ile almış oldu.
İlk yarı da kendi kalesine golü atan Levan Shengelia takımın en iyilerinden biriydi. Özellikle topla birlikte attığı bir iki koşu takımı rahatlattı ve rakip kalede tehlike yarattı. Farouk Miya'nın da oyuna girmesiyle ileri bölgede hareket kabiliyetini arttıran Konyaspor baskılı bir oyun sergilemeye başladı. Uzun zaman sonra ise bir Skubıc gerçeği vardı sahada. Golden öncede tehlikeli bir şekilde bir kaç kez ceza sahası içine sokulan hatta çok tehlikeli bir şuta da imza atan Skubıc istenilen performasına bu maçta ulaşmış oldu. Ömer Ali için ise ayrı bir parantez açmak istiyorum. Sezon başından beri formsuz olan ve takımının üçüncü bölgede durağan oynamasına sebep olan bir diğer oyucu durumunda. Belkide kızağa çekilip bir kaç hafta yedek kulübesinden gelmesi hem Ömer Ali için hem Konyaspor için iyi olabilir.
Maç genelinde orta saha da üstünlüğü elinde bulunduran ve rakibini adeta sürklase etti. Burda Jevtovıc ve Jonsson'un uyumu ise parmak ısırttı. Topu defanstan çıkarma ve stoperlerin arasına girme konusunda son derece başarılı bir performans sergilediler. Bitmek bilmeyen enerjileri sayesinde ise sürekli orta alanda rakiplerine pres yaptırdılar. Oyunda baskı gördükleri zaman ise oyunu pas kanalıyla açarak takımı rahatlattılar. Bu bakımdan ligin en iyi orta saha ikilisi olabililer.
Sonuç olarak Konyaspor evinde 11 maç sonunda zorda olsa nihayet kazandı. Ancak takım kendine üçüncü bölgede hareket getirecek oyun planını bulmalı. Kadro yapısında Bajıc alternatifsiz olabilir ancak mental olarakta toplanmalı. Oyun palnına her maç sadık kalan Konyaspor ilerleyen haftalarda daha da iyi sonuçlar alacaktır.
Saygılarımla...
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Konyaspor’da Düşüş Alarmı, Sorunlar Derinleşiyor..
Basit hatalar ağır fatura
İç sahada alınan net galibiyet
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
TFF, MHK, Müsabaka Hakemleri ve Bir Miktar Fenerbahçe…
Belirsizlikler, yanlış tercihler ve sonuçlar…
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Kaybedilen İki Puan
Organize İşler