Doktor ile Müezzini Barıştırmamız Lazım
Dolar Uçurumdan Aşağı Yuvarlanmaya Başladı
YENİDÜNYA DÜZENİNE GEÇİŞ SÜRECİNDE TÜRKİYE
KANALİZASYON PATLADI!
BİZ HER GÜN, SEN BİR GÜN
“EPSTEİN DOSYASI” VE İSRAİL İSTİHBARATI
BİREYSELCİLİKTEN MEALCİLİĞE
İrtifa kaybeden muhalefet
MÜ’MİN; KORKU VE ÜMİT ARASINDA YAŞAMALIDIR
Yürüyün, Durmayın! Durursanız Sırat’tan Düşersiniz.
Ey Galibiyet! Bizim Kapıyı da Çal
Artık Çağdaş Atan’ı değiştirmeye gerek yok
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Maveraünnehir’den Anadolu’ya Özbekistan ve Türkiye Kardeşliği
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
YIKIM
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
Ankara’nın Konya Gibi Bir Modele İhtiyacı Var
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
AK Parti'de 40 ilin belediye başkan adayı belli oldu. Diğer iller için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.
Siyasette, genel milletvekili seçimi ile yerel idareler seçimi aynı şeyi ifade etmez. Milletvekili seçiminde parti genel politikaları daha ön planda iken, yerel idareler seçiminde aday ön plandadır.
Açıklanan iller arasında Konya yok. Büyük ihtimalle Konya; üç büyük il, İstanbul-Ankara-İzmir ile birlikte Salı günü, grup toplantısında açıklanacak.
Konya'da anketler yapıldı, sivil toplum kuruluşlarının eğilimleri alındı, temayül yoklaması gerçekleştirdi.
Aday adaylığı süresince Büyükşehir için kimse aday olmadı.
Kimsenin aday olmamasını nasıl yorumlamak lazım?
Kimse cesaret mi edemedi, yoksa başarısını kanıtlamış ortak bir isim üzerinde dolaylı ve dolaysız bir konsensüs mü vardı?
Benim kanaatim ikincisi. Mevcut belediye başkanı kısa bir süre önce vatandaşın teveccühü, milletvekillerinin kanaati ve teşkilatın kabulü ile iş başına getirildi. Desteğin seçim arifesinde de sürdüğünü tahmin ediyorum.
Peki, o zaman Konya ilk açıklanan iller arasında neden yok?
Mesele Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri diye algılanmalı. Reis; Konya'yı, Türkiye'nin en büyük illeri arasında açıklamayı uygun gördü. Büyük bir ihtimalle Salı günü açıklanacak.
Konya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük önem verdiği bir il. "İstanbul'da yaşamıyor olsaydım Konya'yı tercih ederdim” diyen bir Cumhurbaşkanı için, hemşehrimiz diyebiliriz.
Seçimlerde hangi partinin kazanacağının değil, AK Parti'nin ne oranda oy alacağının merak edildiği bir il Konya.
Ancak her şeye rağmen Konya'yı iyi anlamak gerekir. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanına verdiği oy ile, milletvekillerine verdiği oy arasında yüzde 15 fark bulunan Konya, tercihlerde yanlış yapıldığında ne tür bir tepki vereceğini açıkça ortaya koymuştur. Yanlış tercihte bir yüzde 15 daha tepkinin ne tür bir sonuç doğuracağını düşünmek bile istemiyorum. Şanlıurfa'da "Fakıbaba tecrübesi” yaşamış bir partinin, Konya'da ve diğer illerde benzer bir tecrübeyi test etmek istediğine ihtimal vermem. Zaten açıklanan 40 ilde de böyle bir sürprize yer verilmediği görüldü. 40 ilin tamamında açıklanan isimler beklenen isimlerdi.
Burada bir durumu daha dikkatlerinize sunmak isterim. Parti genel merkezinde her ne kadar "medya ve sosyal medyada dolaşan listelere itibar etmeyiniz” uyarısı yapıldı ise de, medyada son iki günden buyana dolaşan listenin aynısı açıklandı. Demek ki genel merkez, listeyi son saate kadar korumayı başaramadı.
AK Parti bir dava partisidir, ilkeleri vardır. İlkeleri, hak ve halkı önceler. Hakk'a hizmet için halkın memnuniyeti ön plandadır. Yeni dönem için ön plana alınan "gönül belediyeciliği” atılımını da çok yerinde görüyorum. Halkın gönlüne girecek adaylarla yola çıkılacak olması yeni dönemin anahtarıdır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 40 belediye başkan adayını açıkladığı programda bu konuya şu cümleyle işaret etti: "Hizmet belediyeciliğini, gönül belediyeciliği ile daha ileriye taşıyacağız.”
Yine "milletin aklını çelmenin değil, gönlüne girmenin peşindeyiz” şeklindeki cümlesi de yeni dönemin şifreleri açısında büyük önem arz ediyor.
Cumhurbaşkanı; adaylara ise şu tavsiyede bulundu: "Bir belediye başkanı halkına tepeden bakmaz. Belediye başkanı tevazu ehlidir. Önce millet der, önce memleket der. Bulunduğu görevde kibir, büyüklük taslama, milletle irtibatını koparma hastalığına kapılan hiç kimsenin AK Parti'de yeri olmaz.” Bugünkü fotoğraf açıklanmayan iller için de bizim "halka rağmen aday gösterilmeyeceği” , "halkın gönlüne giremeyenlerle de yolların ayrılacağı” şeklindeki izlenimimizi güçlendirdi. Yeni dönem açıklanan iller için de, ileride açıklanacak iller için de hayırlı olsun.
Doktor ile Müezzini Barıştırmamız Lazım
Konya’daki müessif hadisede Doktor mu Haklı, Müezzin mi?
Perde önünde ABD-İran savaşı, perde gerisinde Türkiye-İsrail savaşı
Tarihi Okuyamayanlar, Tarihin Altında Kalır
Bu adam ya çok zeki… ya da zır deli
Emlak vergisi meselesi: Beş kat mı, üç kat mı, algı mı gerçek mi?
Konya’yı uçuran başarının sırrı
Ah sarı öküz, vah sarı öküz! Güler misin ağlar mısın?
Özgürlük Dışarıdan Gelmez Düşündünüz mü? “İran karışırsa ne olur?”
Emeklinin umudu Erdoğan