Konya’yı uçuran başarının sırrı
Eyüpspor rüyasında görse inanmazdı
Altın fonları mı, Altın sertifikaları mı, Gram altın mı tercih edilmeli?
YOLUN SONU
KÜLTÜRE KAPI AÇANLAR
“Kalite” Anlaşılmak İçin “Zaman ve Sabra” İhtiyaç Duyar
Ankara’nın Konya Gibi Bir Modele İhtiyacı Var
ALLAH İŞLERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPMAYI EMREDER
İNSANOĞLUNUN EN BÜYÜK İMTİHANI, YAPAY ZEKÂ
BİRBİRİNE BENZER İKİ FARKLI ÜLKE: TÜRKİYE VE İRAN
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
Belediyecilik CHP’nin işi
MESCİDİ HARAMDAN MESCİDİ AKSAYA, ORADAN DA SİDRETÜL MÜNTEHAYA YAPILAN KUTSAL YOLCULUK
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
Bahanesiz Maçtan Hüsran Çıktı
AHLAK VE VİCDANIN SESİ MISIRLI YAZAR MUSTAFA LUTFİ EL-MENFALUTİ
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Geçen hafta çok kıymetli yirmi arkadaşla altı günlük bir Azerbaycan gezisi yaptık.
Geziyi düzenleyen Muammer YAVUZ ve Yılmaz ALTUNSOY Beylere ve birbirinden değerli yol arkadaşlarıma, gezi boyunca bizleri yalnız bırakmayan ve yardımlarını esirgemeyen Şeki İslam Koleji Genel Müdürü Abdurrahman NURİ Bey'e teşekkür ediyorum.
"Çok yaşayan mı, çok gezen mi bilir?” sorusunun cevabının "Çok gezen bilir” olduğunu bu geziyle bir kez daha anlamış oldum.
Azerbaycan, zihnimde canlandırdığımdan çok daha güzel.
Geniş ve bakımlı caddeleri, çevreye verdikleri önem ve temizlik anlayışları beni hayli etkiledi. Yere sigara izmariti atmanın cezası 300 Manat. (Yaklaşık 750 TL.) Bunun Ülkemize de örnek olmasını dilerim.
Tarihi yerleri ve tarihi şahsiyetlerin mezarlarını ziyaret ettik. Bol bol hatıra fotoğrafı çektik.
Tarihi şahsiyetlerin mezarlarının başlarında heykelleri veya büstleri, şehit mezarlarının başlarında ise fotoğrafları var.
Dillerini Batı kökenli kelimelerden korumaya bizden daha fazla özen göstermişler. Mesela "baraj” yerine "su ambarı”, "plaj” yerine "çimmecik” diyorlar.
Azerbaycan'da kapitalist ekonominin baskın etkisi görülüyor. Her tarafta modern yapılar yükseliyor. Ancak gelişme ve zenginleşme halka yansımamış. Ortalama bir vatandaşın aylık geliri 250 USD (10.000 TL) civarında. Ancak fiyatlar Türkiye ile aynı düzeyde.
Son Karabağ Zaferi'nin Türkiye'nin yardımları sayesinde kazanıldığının farkındalar.
Türkiye'nin yardımları zaten var olan "Tek Millet, İki Devlet” bilincini daha da kökleştirmiş.
Karabağ savaşında İran'ın Ermenileri desteklemesi, İran'a karşı büyük bir öfke doğurmuş.
Bir Ermeni evinde geceledik. Ermeniler tabanları yağlayarak kaçmışlar. Hiç bir eşyalarını götürme fırsatı bulamamışlar.
Büyükelçimiz Birol AKGÜN'ü, Gence Başkonsolosumuz Recep ÖZTOP'u, Din İşleri Ataşemiz İhsan AÇIK'ı ziyaret ettik. Gelişen Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini onların ağzından dinleme fırsatı bulduk.
Azerbaycan Milletvekili Vügar İSKENDEROV ve Karabağ Zaferi kahraman komutanı Rahim CALALOV'un anlatımlarından çok etkilendim. Toplantı sonunda her ikisine de gözlerim dolarak sarıldım.
Karabağ Zaferi kahraman komutanı Rahim CALALOV ordudan emekli olmuş. İş hayatına atılmış. Varlıklı biri. Ancak savaş çıkınca her şeyini bırakarak hiç tereddüt etmeden cepheye koşmuş. Maddi imkânlarıyla orduya destek vermiş. Yani parayı, rahatı elinin tersiyle iterek vatan müdafaasını seçmiş.
Kendisini takdir ve tebrik edince, gayet mütevazı biçimde bana "Benim yaptığım nedir ki? Önümüze bomba düştü. Yedi sekiz kişiydik. Patlasa hepimiz ölecektik. Bir askerimiz bombanın üstüne atladı. Kendisi paramparça olarak şehit oldu. Ama bizi kurtardı.” Dedi.
Her ne kadar dünyevileşsek de; bu milletin ruhunda ve inancında vatan için şehit olma bilincinin hala bütün canlılığıyla var olduğunu gördüm. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.
"Toprakları toprak yapan, üstündeki kandır.
Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”…
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
ÖZGÜR ÖZEL FETVA VERİRSE…
YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…
YAŞANMIŞ İBRETLİK BİR OLAY: “İKİ KARDEŞ BİLMEDEN EVLENDİ.”
SURİYE ZAFERİ’NİN 1. YILI VE DOHA ZİRVESİ
AİLE YILI BİTMEDEN AİLE BİTTİ
SUDAN’DA NELER OLUYOR?
“EĞLENCE İÇİN“ SİVİL ÖLDÜRMEK VE BATI’NIN DNA’SI
TRUMP-ŞARA GÖRÜŞMESİ VE DELİ SORULAR.