KAHİREDEN SEMERKANDA İLİM KÖPRÜSÜNDE BİR GÜZEL İNSAN İBN HACER el-ASKALANÎ
SAĞLIKTA NELER OLUYOR?
ZEHİRLİ MANTAR: LEMAN DERGİSİ
LEMAN DERGİSİNE
Omurgasız şımarıklar
KANAYAN YARAMIZ KERBELA VE AŞÛRE GÜNÜ
Dolar uluslararası ödemeler sisteminde güvenilmez bir para birimi haline gelmiştir
Konya’nın Dün Kimyon, Bugün Lavanta Kokan Tarım Hikâyesi
UNUT
Postmodern Dönemin Müslümanlara Sunduğu Fırsatlar
Dijital Çıplaklık
BASIN DİLİ
Nisan Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Oyun Kaliteli Galibiyet Güzel
REZİLLİK DİZ BOYU
Bir Müslüman olarak içime sindiremediğim hadiselerden biri de yılbaşının tatil olarak kabul edilmesi. Allah aşkına ne tatili, kimin tatili?
31 Aralık gecesinin Müslümanlar için bir anlam ifade etmediğini herkes bilir. Hatta Hıristiyanların bir bölümü de bu günü yılbaşı olarak kabul etmez. Çünkü Hıristiyan dünyası Hazreti İsa’nın doğum günün hangi gün olduğu konusunda fikir birliği içerisinde değil.
Meseleye dini açıdan bakıldığında yılbaşının bizimle bir ilgisi olmadığı aşikar. Farz edelim Hazreti İsa’nın doğumunu kutluyoruz. Biz Müslümanlar Hazreti İsa’nın doğumunu kutlayacaksak bu şeklide mi kutlamalıyız?
Biz Hazreti İsa gerçekten bugün doğduysa, bunu kutlayabiliriz. Çünkü biz Hazreti İsa’yı peygamber olarak kabul ediyoruz. Ancak kutlama şeklimiz böyle olamaz.
Bir de olaya Hıristiyan-Müslüman rekabeti olarak bakmak gerekir. Efendimiz bize, hareket ve davranışlarımızla “Hıristiyan ve Yahudilere” benzememiz gerektiğini öğütler. Peki o zaman neden onlara benzemeye çalışıyoruz. Benzemekle yetinsek, hadi neyse... Bir de onlarda haram olmayan, ancak bizde haram olan eylemler yapıyoruz. Hem onlar bizim Ramazan Bayramımızda, Kurban Bayramımızda tatil ilan ediyor mu canım?
Meseleye takvim yıl dönümü olarak bakıldığında da garip bir durumla karşılaşıyoruz. Biz takvim yıl dönümünü neden abuk sabuk bir şekilde kutluyoruz.
Yılbaşı denildiğinde akla, içki, hindi katliamı, açık-saçık televizyon programları gibi hoş olmayan eğlence programları gelir. Peki neden? Neden takvimimler bir yıldan diğerine geçtiğinde bu anlamsızlıkları yapıyoruz. Anlamak mümkün değil.
Bir başka grup da, gençler eğlence programlarına katılmasın diye aynı gün “Mekke’nin Fethini” kutlamakta. Gerçekte ise Mekke’nin Fetih günü 31 Aralık değil. Bir anlamsızlık da burada…
Tüm bunlar Türk toplumunun bir kimlik bunalımında olduğunu gösteriyor. Bir taraftan haftalardır vaazlarda, hutbelerde “Müslümanlara miladi yılbaşını kutlamanın doğru olmadığı” anlatılıyor, diğer taraftar birileri fetih günü olmadığı halde o güne özel bir fetih günü programı ekliyor, bir diğerleri ise başka şeyler yapıyor…
Hepsi bir yana, kazanan yine “tüketim ekonomisi” oluyor. Tıpkı anlamsız bulduğum “falanlar günü, filanlar günü..” gibi, yılbaşında da kazanan yine tüketim oluyor.
Tüketim ekonomisinin kurnaz tilkileri, “özel indirim” , “yılbaşı fırsatı”, “özel yılbaşı hediyeleri” v.b adlar altında ürünlerini satmaya ve para kazanmaya devam ediyor. Onlar için “yaşasın yılbaşı!”.
Bu hükümetin tatillere sıcak bakmadığını biliyorum. Ancak nasıl olduysa, bu sefer yılbaşı tatilini uzattılar. Sevdiğim insanlara bugün kızgınım. İyi yapmadılar. Bundan sonra böyle bir beklenti oluşacak. Yazık. Üzüldüm. Tüm Müslümanların da üzüldüğünü sanıyorum.
SAĞLIKTA NELER OLUYOR?
12 günlük savaş kime ne öğretti?
Çok kutuplu dünyada Müslüman devletler neden bir kutup olmasın?
UYAN EY MÜSLÜMAN!
Tarım Kredi ve TORKU güçbirliği yaptı, kazanan millet
Amerika Yalan Söylüyor
Amerika’nın FETÖ’sü: İsrail
AK Parti il başkanı ile MHP il başkanı Konya ile ilgili meselede ayrıştı
Vali Akın’ın Konyalılara yakıştıramadığı durum
Onlar görmüyor bari biz görelim