Tekno-faşizim ekonomik bağımsızlığı tehdit ediyor
ALLAH VAR, ATEİZM YOK!
YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
İnsanın kendini gerçekleştirmesinde iki temel usul vardır.
Birisi; iç dünyasına yani kendi derinliğine yürümek
Diğeri, dış dünyadan kendi derinliğine yürümek için malzeme toplamak
İnsan akıl ve kalbini birlikte etkin kullanarak oluşturduğu yörüngede hareket ederken; bir "bal arısı” gibi dış dünyadaki her şeyden (insan, hayvan, bitki, manzara, v.b.) onlara hızır değeri yükleyerek usare/öz/nektar toplamalıdır.
İnsan kendi ekseninde dönerken ise; yörüngede hareket ederken topladığı usare/öz/nektarları kendi kovanında en az %51 kalarak özgün bal olarak üretime dönüştürmelidir.
Yunus Emre'nin "ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir” sözünde kastın dış âlemde yörüngede ilerlemekten kendi ekseninde dönüşün daha önemli olduğudur.
Hatta yörüngenin belirlenmesi ve oradaki yolculuğun kalitesi özellikle kendi ekseni etrafındaki dönüşün derinliğine ve verimliliğine bağlıdır.
İnsanın ekseninde dönmesi için gerekli malzeme tedariki formülü de şudur:
Her insan; 3 okumalı, 2 dinlemeli, 1 yazmalı, bazen konuşmalı, sosyal medya kullanıyorsa bu 7 süzgeçten geçmiş bilgiyi paylaşmalıdır.
Yine aynı insan, Malumatfuruşluk ve entelektüellik aşamalarını aşıp düşünür/mütefekkir aşamasına kendini taşımalıdır.
İnsanın kendi ekseni (egosu) etrafında dönmesi için ayıracağı zaman ve emekle, yörüngesinde ilerlemesi için ne kadar zaman ve emek sarf edeceği dengesi aynı zamanda; hayatının dengesidir.
İnsan ekseninde dönmek için dışarıdan yeterli malzeme toplamazsa kendine ve çevresine zarar vermeye başlıyor.
Yörüngesi olmayan veya yörüngesinin devamında ulvi hedefler bulunmayan insanlar sürekli kendi ekseni (egosu) etrafında dönüyor ve bal üretiminden ziyade çevreye radyasyon yayıyorlar.
"Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” sözü aslında dışarıdan gerekli malzemeyi toplamadan kendi ekseni (egosu) etrafında hızla dönen ve hem kendini yakıp hem de dışarıya radyasyon yayan kişinin "yanıyorum beni kurtarın” feryadıdır.
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Vasatlıktan Çıkış Nasıl Olur?
İslam’ı Zirveye Taşıyan Âlimler (7.Yüzyıldan 13.Yüzyıla)
Mikro Asrı Saadet’ten Makro Asrı Saadet’e (7.Yüzyıldan 13.Yüzyıla)
Değişim/Eğitim Sabır İster (Kaplumbağa Terbiyecisi Metaforu)
Kabil ve Karga
Hayırdan Şer, Şerden Hayır Çıkabilir! (Dijitalleşme Üzerine)
Cevher-Araz/Sünni-Şii
Kalem, insanın dünyada bıraktığı en uzun ve kalıcı ayak izidir
Müzebzeb