AK Partililer de AKP’liler de Yanlış Yapıyor- 2
DÜNYA KUPASI VE MİLLİ TAKIM:
Özbekistan’da Müstakilliğin/Bağımsızlığın 35. Yılı Münasebetiyle Etkinlikler Yapılıyor: “Tek Vatan, Tek Halk”
İSLÂM İLE İNSAN ARASINDAKİ BÜTÜN ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
Turizm Bölgelerindeki Fahiş Fiyatlar Ayağımıza Sıkıyor
ÇÖKEN BATI GÜVENLİK MİMARİSİNDEN KÜRESEL GÜVENLİK MİMARİSİNE GİDEN YOLUN KÖPRÜ BAŞI TÜRKİYE...
HADSİZLİK
FASÜLYE Mİ NOHUT MU???
MİZAHIN MİZANI
Yüksek Sesle Konuşmak ve Kötü Kokmak Caiz mi?
Etliekmek Zamları Kime Rağmen?
AYDOĞDU’DAN DÜNYA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA…
GÜÇLÜ DEVLETİN SIRRI GÜÇLÜ TOPLUMDUR
Şimdi Konya’nın Kazanma Zamanı
İĞNE ELİMDEYDİ, SÖKÜĞÜ GÖREMEDİM
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Bu yazımda 2006 yılında Konya basın camiası ile tanışmamdan ve bunların içerisinde gerçek değeri hak eden gerek iş ahlakı gerekse olaylara objektif bakış açısından yaklaşarak halkla halk dilinde paylaşma yapan YENİ KONYA GAZETESİ'nden yüreğimden ve kalemimden döküle bildiği kadar bahsetmek istiyorum.
Yerel unsurları, yerel sorunları ortaya çıkaran halkı bilgilendiren, bilinçlendiren ve kamuoyu oluşturan kuruluşun adıdır bana göre yerel basın. 1949 yılında yayın hayatına Yeni Konya adı ile başlayan tarihçesinden bahsetmek haddim değil. Zira derler ya " matbaa mürekkebi yalamak” işte bu tabir benim gözümde gerçek ustaların çektiği çileyi, kat ettikleri zorlu yolları ifade eder. O yüzden bırakalım tarihçesini üstadlar dillendirsin. Ben ancak naçizane şu kadarını da aktarmadan geçemeyeceğim.
Yeni Konya'nın ilk sayısında neler var diye araştırdığımda "Basına Katılırken” üst başlığıyla yayınlanan yazıda gazetenin amacı gözüme çarptı ve uzun söze gerek olmadığını bunun sadece bir bölümünü siz değerli okurlarla paylaştığımda Yeni Konya Gazetesinin 1 Haziran 2021 yılında 72. Yaş gününü yürekten kutlamamak mümkün değil.
"Fikir ve kültür tarihi gerçekten zengin olan Konya'nın medeni hüviyet ve veçhesine lâyık, ileri anlayışlı ve kuvvetli bir basına olan ihtiyacını duymamak imkânsızdır. İşte biz, duyulan o büyük ihtiyacın samimi ve sade bir ifadesi, mahsulü olmak idrâk ve haysiyetiyle çıkmaya başlıyoruz.
Yeni Konya, hadiselere, şu veya bu partinin, şu veya bu ideolojinin zaviyesinden bakmayacak, görüşlerinde ve yorumlarında dosdoğru ve objektif kalmaya çalışacaktır. Yeni cereyanlar ortasında bunu başarmanın pek kolay bir iş olmadığını bilmiyor değiliz. Vazifemiz ağır ve naziktir. Fakat memleketin kalkınma davasında Konya'nın hissesine düşen hamleyi aklı selimi ve temiz hislerin emrinde, şuurla yaptıkça, hizmetimizin müessir ve müsmir olacağına inanıyoruz.
Çıkışımız sırf bu inanç ve idrâkin cesareti, adımıdır.”
İş yaşamım boyunca bana ve çalıştığım eğitim kurumuna kapılarını sonuna kadar açan değerli yöneticisinden, muhabirine departman müdürlerine kadar tüm Yeni Konya çalışanlarının emeklerine sağlık diyor gazetenin yeni yaşını yürekten kutluyorum.
Saygılarımla...
Artık Özlemiyorum
Öğretmen Olmak
“Gönlüm dilime dargın, dilim gönlüme”
Kısacası: Sevgi Kısacası: Zaman Kısacası: Dünya...
İnsanın insanı sömürmemesi...
“....Ve kar yağardı bembeyaz lapa lapa..
Merhamet; Acımak Değil, Acıtmamaktır...
Özledim...
Neyin Kafası...
Anlamıyorum... Anlamıyorum; İnsanları...