CHP Yine Kuru Sıkı Attı
DEPREMLER KARŞISINDA DURUŞUMUZ NASIL OLMALI?
BU ŞEHRE VEFA BORCUM VAR
Kendi eliyle küçülen muhalefet
E-MUHTIRA VE OSMANLI TOKADI
Küresel ekonomi durgunlukla yüksek enflasyon arsında bir bilinmezliğe sürükleniyor
PAMUK
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Her şey unutkanlıkla başlıyor. İsimleri unutma, eşyaların kaybedilmesi gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Ve bu hastalığın adı: Alzheimer…
Alzheimer; hafıza ve konuşmayı etkileyen, unutkanlıkla kendini gösteren, günlük yaşamın gerektirdiklerini uygulayamama gibi sorunlara yol açan, geri dönüşümü olmayan ve ilerleyen bir hastalık…
65 yaşın üzerindeki kadın ve erkeklerde görülmekle beraber kadınlarda görülme oranı biraz daha yüksek…
Halen dünyada 47 milyon Alzheimer hastası var ve 2030'da 76 milyon ve 2050'de ise 135.5 milyon hasta olması bekleniyor. Türkiye'de ise 750 bin aile bu hastalıkla mücadele ediyor. Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı'nın açıklamasında 60 yaşından sonra bir kadının Alzheimer olma riskinin, meme kanseri riskinden 2 kat daha fazla olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Bu oranlar korkutucu.
Geride bıraktığımız 21 Eylül tarihi; hastalığa dikkat çekmek adına, Dünya Alzheimer Günü olarak kabul ediliyor.
Hastalığın kesin bir tedavisi yok. Yapılan tedaviyle; hastalığın ilerlemesi yavaşlatılıp, hastalığın belirtileri azaltılıyor. Amaç hastanın yaşam kalitesini artırmak… Hastalığın nedeni tam olarak bilinmese de kalıtsal faktörler, beyin hücrelerinde yıkım, çeşitli zararlı maddelerin kullanımı hastalık sayısını arttırdığı bilinmektedir. Hayat boyu sağlıklı beslenme, spor ve kitap okuma, bu hastalıktan korunma yöntemlerinin en başında geliyor. Bu hastalık belki en çok kişinin yakın çevresini etkiliyor. Alzheimer hastası ile aynı ortamda yaşamak gerçekten çok zordur. Hastanın ise tek başına yaşaması mümkün değildir. Alzheimer hastasının beklediği sevgi ve ilgi ortamıdır... Bir çocuğa verilmesi gereken sabır ve şefkati beklerler... Gelecekte ise dünya nüfusu hızla artarken; bireysel yaşamın koşullarında, bu hastalıkla yaşamın daha zor olacağı şimdiden görülüyor…HUZUR KENDİ İÇİMİZDE
VATAN AŞKI
MİLLETİN KANALI
KUL HAKKI
GÜLÜNCE HAYAT GÜZEL
EMROLUNDUĞUMUZ GİBİ !
Büyük Sermaye
YÂ BASÎR !
BİR NEBZE NASİHAT
KAPILMA DÜNYANIN CAZİBESİNE !