Anne usulü portakal revanisi nasıl yapılır? 1 bardak ekleyince tadı bambaşka olacak!

 Anne usulü portakal revanisi nasıl yapılır? 1 bardak ekleyince tadı bambaşka olacak!
Revani en kolay ve pratik tatlılardan birisidir. Şerbeti kıvamında olması için mutlaka irmik katılması şarttır. Geri kalan malzemeler ise her annenin evinde bulunan malzemelerdir. Peki, anne usulü revani nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Pratik tatlılar deyince aklımıza ilk gelen tatlıdan biriside şüphesiz revanidir. İrmik kokusu evinizin her yerini adeta bu tarifle saracak!
 
 
Revaninin en püf noktası sıcak revani üzerine soğuk su dökülmesidir
 
Anne revanisi malzemeleri
 
- 1 büyük su bardağı irmik
 
- 1 büyük su bardağı şeker
 
- 3 orta boy yumurta
 
- 1 büyük su bardağı yoğurt
 
- 1 büyük su bardağı un
 
- 1 paket şekerli vanilin
 
- 1 çay bardağı rendelenmiş portakal
 
- 1 paket hamur kabartma tozu
 
- 1 çay bardağı sıvı yağı 
 
 
Anne usulü revanin şerbeti malzemeleri
 
- 3 büyük su bardağı su
 
- 3 büyük su bardağı şeker
 
- Yarım limonun suyu
 
 
Anne usulü revaninin yapılışı;
 
- İlk olarak şerbeti hazır hale getirin. Bir büyük tencereye şeker ve suyu kaynatın. Kaynamış suya yarım limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra altını kısın. Ve biraz soğumaya bırakın. 
 
- Keki için bir kaba yumurta ve şekeri alarak iyice çırpın. Çırptıktan sonra yoğurdu, irmiği ve sıvı yağını ekleyin ve çırpın. Son kademe ise kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyerek bir kez daha karıştırın.
 
- Fırın tepsisini güzelce yağlayın (her tarafını)
 
- Keki tepsiye dökün
 
- 170 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
 
- Sıcaklığı çıktıktan sonra hazırlamış olduğunuz şerbeti ekleyin. (Şerbet sıcak olmayacak)
 
- 2 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi üzerine süsleme yapabilirsiniz 
 
- Şimdiden afiyet olsun:) : )
 
  • #Revani #revani nasıl yapılır? #anne usulü revani nasıl yapılır? #revani püf noktası nedir?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER