Komşular kapınızı çalacak! Poğaçaya 1 kaşık karbonat ekleyin bakın ne oluyor!

- Güncelleme Tarihi:

 Komşular kapınızı çalacak! Poğaçaya 1 kaşık karbonat ekleyin bakın ne oluyor!
Hepimiz evimizde olan malzemelerle poğaça yaparız. Bazı poğaçalar puf puf olurken bazısı ise ne yazık ki kabarmaz bile. Bu tarifle komşularınız sıraya girip adeta kapınızı çalacak. İçine 1 kaşık karbonat katınca poğaçanız bambaşka olacak! İşte komşuları sıraya koyan o tarif…
Annelerimiz poğaça yaparken istedikleri şey kabarık ve pastane usulü olsun. Fakat bu ne yazık ki her poğaçada tutmaz. Kimisi kabarmaz kimisi ise balon gibi puf puf olur… Bu tarifle birlikte 1 kaşık karbonat ekleyince poğaçanız pastane usulü olacak ve komşularınız her gün kapınızı çalacak…
 
Poğaça malzemeleri nelerdir?
 
- 120 gr margarin veya tereyağı
 
- 2 adet büyük yumurta
 
- 1 büyük su bardağı yoğurt
 
- Yarım büyük su bardağı sıvı yağ
 
- 1 büyük çay kaşığı dolusu karbonat
 
- 1 çay kaşığı kadar tuz
 
- 4 büyük su bardağı un
 
Poğaça iç harcı için malzemeler nelerdir?
 
- Peynir, patates, maydanoz, (isteğe bağlı her şey)
 
 
Poğaça üzeri için malzemeler nelerdir?
 
- 1 adet yumurtanın içi(sarısı)
 
- Çörekotu, susam ( isteğe bağlı)
 
- Hamurun içine 1 kaşık sirke
 
 
Poğaça yapılışı;
 
- Bir büyük kaba eritilmiş margarin veya tereyağını koyun. İçerisine yumurta, sıvıyağ, karbonat, yoğurt ve sirkeyi ekleyip bir güzel karıştırın.
 
- Karıştırdığınız süreçte farklı bir kap alıp, içine un ve tuz ekleyin. Eklediğiniz bu malzemeleri 5-6 dakika kadar bekletin.
 
- Daha sonra iç harcına geçin. Tekrar ayrı bir kap alın ve isteğe bağlı iç harcınızı ekleyin. 
 
- Dinlenmiş olunan hamurları göz kararı top şeklinde yuvarlayın.
 
- Daha sonra hamurların içine iç harcını koyup, elinizle şekil vererek kapatın. 
 
- Hazırlamış olduğunuz hamurları yağlı tepsiye yerleştirin.
 
- Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı malzemeleri ekleyin. 
 
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında pişirin
 
- ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN : ) 
 
 
 
 
 
 
  • #poğaça #poğaça tarif #karbonat #poğaça malzemeleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER