Lokantalara bu kadar para vermeyin! Lahmacunu evinize getirin

 Lokantalara bu kadar para vermeyin! Lahmacunu evinize getirin
Lahmacun deyince aklımıza ilk gelen şeylerden birisi aslında bol acılı olmasıdır. Özellikle aile sofralarında, özel günlerde lahmacun için ayrı bir lokantaya gidip, leziz olmasına bakarız. Fakat ne yazık ki bütçesi biraz dudak uçuklatacak vaziyete gelmiş bulunmakta. Ama bu tarifle lahmacunu adeta evinize getireceksiniz. Lahmacun nasıl yapılır, tarifi nedir?
 
Lahmacun özellikle iç Anadolu bölgesinde çok tercih edilen bir yemektir. Çoğunlukla dışarda satılan lahmacun ev yapımı olarak pek tercih edilmez. Lahmacunun içeriğindeki malzemeler ve acılık oranı farklı yöreler tarafından değişiklik gösterebilir. Bu lahmacun tarifiyle evinizi mis gibi kokutacak…
 
 
Ev yapımı lahmacun iç malzemeleri nelerdir?
 
- 1 adet büyük yeşil biber
 
- 1 adet büyük kırmızı biber
 
- 1 adet orta boy soğan
 
- 3 diş sarımsak
 
- 1 dal maydanoz
 
- 500 gr çekilmiş kıyma
 
- 1 büyük yemek kaşığı salça
 
- Baharatlar (pul biber, kırmızı biber, kimyon, karabiber, tuz) = 1 çay kaşığı 
 
 
Ev yapımı lahmacun hamur malzemeleri nelerdir?
 
- 2 büyük su bardağı su 
 
- 4 büyük su bardağı un 
 
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
 
- 1 dolu çay kaşığı şeker
 
 
Ev yapımı lahmacun yapımı;
 
- İlk olarak lahmacunun iç harcını hazırlayın. Blender yardımıyla 1 soğanı ve 1 biberi çekin. Daha sonra sarımsak, domates, maydanoz ve salçayı ekleyin tekrar blender ile çekin.
 
- Hazırladığınız bu harcı büyük bir kaba alın ve çekilmiş kıymayı da ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyerek karıştırın.
 
- Malzemeleri tamamladıktan sonra üzerine bir örtü veya streç yapın biraz buzdolabında bekletin.
 
- İç harcı dolapta beklerken, hamur yapılışına geçin. Büyük bir kaba tuz, şeker ve unu ekleyin. Ve daha sonra karıştırın
 
- Hamurun orta kısmına büyük bir havuz açın.
 
- Açtığınız havuzun ortasına suyu ekleyin ve yavaş yavaş yoğurun.
 
- İyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç örtün ve buzdolabında 25 dk. bekletin.
 
- Dinlenmiş iç harcını ve hamurunuzu buzdolabından çıkartın. Un döktüğünüz tezgâha bezeleri orta boy şeklinde ayırın. Toplam 12 beze elde etmeye çalışın.
 
- Ardından bu bezeleri merdane veya oklava ile açın.
 
- Açtığınız bezelerin içine iç harcı ekleyin.
 
- Daha sonra ısıtılmış fırında 250 derece ile pişirin. 
 
- Şimdiden AFİYET OLSUN : ) : )
 
 
 
 
 
 
  • #lahmacun #lahmacun tarifi #lahmacun malzemeleri #lahmacun nasıl yapılır?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER