Samsung Apple Vision Pro’ya Cevap Verdi! !

 Samsung Apple Vision Pro’ya Cevap Verdi! !
Samsung, geçtiğimiz yıl Şubat ayında duyurduğu ancak hakkında yeterli bilgi vermediği XR başlığı üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Son zamanlarda piyasaya çıkan birçok yeni cihaz ve teknoloji, bir diğer teknoloji devi Apple'ın da peşinden koşmasına sebep oluyor. Bunlardan biri de karma gerçeklik teknolojisi alanında yaşanan gelişmeler oldu. Bu alanda önemli bir adım atan Apple'ın Vision Pro başlığı, rakiplerini harekete geçirdi. Bu rakiplerden biri de uzun yıllardır AR/VR alanında iddialı projelere imza atan Samsung oldu. Şirket geçtiğimiz yıl Şubat ayında XR isimli yeni nesil karma gerçeklik başlığını duyurmuş ancak detaylar konusunda sessiz kalmıştı.

apple vision pro

Son dönemde yaşanan gelişmeler, Samsung'un XR projesi üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığını gösteriyor. Şirketin en son güncellediği AR/VR yongalarını da bu başlık için kullanacağı konuşuluyor. Bugüne kadar edinilen bilgilere göre XR, Qualcomm tarafından geliştirilen son nesil Snapdragon XR2 Plus Gen 2 işlemcisine sahip olacak. Böylece oldukça güçlü bir performans sunabilecektir. Ayrıca başlığın üzerinde çift OLED panel kullanılması planlanıyor. Bu paneller Samsung'un satın aldığı eMagin şirketi tarafından sağlanacak.

samsung vr xr

Samsung XR hakkında öne sürülen bazı iddialara göre, başlık bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek. Bazı kaynaklar ise lansmanın, aynı dönemde piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy Z Flip 6 ile eş zamanlı olacağını öne sürüyor. Samsung'un uzun süredir heyecanla beklenen XR başlığı, güçlü donanımı ve üst düzey ekran teknolojisiyle Apple Vision Pro'ya ciddi bir rakip olması bekleniyor.

  • #samsung xr #apple vision pro #samsung vr #apple vr

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER