Konya’da definecilerin bir numaralı mahallesi!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da definecilerin bir numaralı mahallesi!
Konya’da eski çağlardan günümüze kadar gelmiş eserler bulunmaktadır. Bu eserlerin bazıları gün yüzüne çıksa da bazıları yerin altında hala gizemini koruyor. Yerin altında gizemini koruyan tarihi eserler ise kaçak kazı yapan definecilerin hedefi oluyor.

Türkiye'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Konya, eşsiz tarihi ile gün yüzüne ışık tutuyor.  Birçok beyliğe, devletlere ve İmparatorluklara ev sahipliği yapan Konya, eski çağlardan günümüze kadar kalmış birçok tarihi eseri bünyesinde barındırıyor.

Eski çağlara tanıklık etti

Hititler, Frigler, Lidyalılar ve Persler birçok medeniyete tanıklık etmiş Konya, Roma ve Bizans dönemleri boyunca korunmuş, Hıristiyanlığın ilk yıllarında dini bir merkez hüviyeti de kazanmıştır. İslam ve Türk devletlerin hatta başkentlik yapan Konya birçok tarihe ışık tutuyor.

Konya'da birçok tarihi eser bulunuyor

Geçmiş çağlara tanıklık eden Konya'da birçok tarihi eser, gün yüzüne çıksa da hala gizemini koruyan ve bulunamayan birçok tarihi eser var.  Bulunamayan ve gün yüzüne çıkmayan tarihi eserler ise kaçak kazı yapan definecilerin hedefinde oluyor.

Konya'da definecilerin uğrak noktası

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı Ardıçlı Mahallesinde, arazi, define avcıları yüzünden adeta köstebek yuvasına dönerken, çukurların boyu 10 metreye kadar ulaşıyor. Konya'da definecilerin uğrak noktası olan bu mahallede birçok kez polis ve jandarma ekibi definecileri kazı yaparken yakaladı.

Defineciler neden Ardıçlı Mahallesini hedef alıyorlar?

Konya merkeze biraz uzakta kalan Ardıçlı'nın yüksek rakımlarda olması defineciler tarafından daha çok tercih ediliyor. Özellikle kolay kazılabilen, gevşek topraklar define bulmanın önemli işaretlerinden biri olduğunu kabul eden defineciler,  halk arasında yanmış toprak denilen türün define için daha uygun olduğu düşünmektedirler. Herhangi bir yer, taş ve ya yapı benzeri yerlerin üzerindeki figürler define için önemli ipuçları olduğunu sanan defineciler bu yüzden bu şartlara uyan Ardıçlı mahallesini hedef alıyorlar.

(Hasan Yıldırım)

 

 

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya define #Konya hazine #Konya’da define yeri #Konya’da define aranacak yer

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • C
    Çumra
    201 gün önce

    Bura yine iyi bide Küçükköy'ü görün

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • C
    ÇamurŞevket
    200 gün önce

    Bırakın insanları toprak altında duranin ne faydası var. Ekonomiye kazandıriyorlar işte. Adamlar izin istiyor birçok prosedür çıkıyor çoğu tüm masrafları defineci çekiyor satacağı da %40 gecemiyor ne yapsın izinsiz kazacak tabi.

    • Cevapla
    • Begen (21)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER