Konya’da ki bu alana özel kazı ekibi inceleme yaptı!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da ki bu alana özel kazı ekibi inceleme yaptı!
Konya’da keşfedilmeyi bekleyen yer olarak gösterilen Obruk Mezarlığı tarihi belge niteliği taşıyor.

Tarihin ilk çağlarından günümüze kadar farklı kültürleri üzerinde barındırarak bir kültür mozaiği haline gelen Konya, bu farklılıkların katmış olduğu zenginliklerle adeta bir açık hava müzesi haline geliyor.

Obruk Mezarlığı keşfedilmeyi bekliyor

Konya'nın yaklaşık 70 km kuzeydoğusunda Konya-Aksaray güzergahından Obruk Mahallesi girişinde yer alan Obruk Mezarlığı keşfedilmeyi bekliyor.

Obruk Hanı'nın hemen karşısında

Geçmişi 800 yıl öncesine dayanan tarihi Obruk Hanı'nın hemen karşısında bulunan Obruk Mezarlığı özellikleriyle yüzyıllar öncesine adeta ışık tutuyor ve keşfedilmeyi bekleyen zengin bir tarihi hazine halini alıyor.

4-5 bin civarında mezarlık var

25 bin metrekarelik alana yayılan mezarlıkta binlerce mezar ve mezar taşları bulunuyor. Obruk Mezarlığı'nda tahmini 4-5 bin civarında mezarlık ve İslami bir mezarlık olduğu düşünülüyor.

Özel kazı ekibi inceleme yaptı

Konya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın daveti üzerine Konya'ya gelen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Ahlat Kazı Başkanı Mehmet Kulaz, ile Ahlat Selçuklu Mezarlığı Kazı Ekibi'nden Abdullah Alp ile Bitlis Ahlat Müzesi Görevlisi ve Sanat Tarihçi Selami Reisoğlu'ndan oluşan ekip, Hasan Kılca ile restorasyon çalışmaları tamamlanan Obruk Hanı ve hanın karşısında bulunan Obruk Mezarlığı'nda incelemelerde bulundular.

(Hasan Yıldırım)

 

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya tarih

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER