Çanakkale ve Samsun’un ortak noktası buymuş! Aynı ismi taşıyan ilçeler

 Çanakkale ve Samsun’un ortak noktası buymuş! Aynı ismi taşıyan ilçeler

Türkiye'nin birbirinden güzel 81 şehri ve bu şehirlere bağlı 922 ilçesi var. 

Dünya'nın en büyük 36. ülkesi olan Türkiye'de şehirler isimleri ile birbirinden ayrılsa da bazı ilçeler aynı ismi paylaşıyor.  

Aynı ismi paylaşan 24 ilçeden biri de Ayvacık. Ayvacık hem Samsun'da hem de Çanakkale'de var. Her iki ilçe de birbirinden güzel… 

Samsun Ayvacık: 

Karadeniz'e nazır kurulan en güzel şehirlerinden biri olan Samsun'un Ayvacık ilçesi doğal güzelliği ile insanları mest ediyor.  

Daha önceleri Çarşamba ilçesine bağlı olan ancak Çarşamba ilçesinden daha eski bir tarihe sahip olduğu bilinen Ayvacık 1990 yılında çıkan kanunla ilçe statüsü kazandı. 

Fındık Diyarı Ayvacık:

382 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip Ayvacık, Samsun'un küçük ilçelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yeşilırmak üzerine kurulan Suat Uğurlu Barajı'nın ikiye böldüğü Ayvacık ilçesi, Yeşilırmak kenarlarındaki verimli fındık bahçeleri ile ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Yeşil ve mavi renklerin yoğunluğunda parlayan Ayvacık ilçesi son yıllarda Arap ve İranlı turistlerin uğrak yerlerinden biri oldu.  Ayvacık ilçesi şelaleleriyle de çok meşhur. 

Çanakkale Ayvacık: 

Çanakkale Ayvacık denince akla ilk gelen yerler, ilçeye bağlı Behramkale Köyü ve Assos Antik Kenti'dir. Her iki yer de çok sayıda turisti ilçeye çekiyor. 83 kilometre ile Çanakkale'nin en uzun sahil şeridine sahip ilçelerinden biri olan Ayvacık, sahil ve koylarıyla tam bir turizm cennetidir. 

Ayvacık Köyleri cazibe merkezi!

Turizmin yanı sıra zeytincilik ve zeytinyağı üretimi, peynir ve hayvancılık Ayvacık ilçesinin önemli gelir kaynaklarıdır. Şehir hayatından sıkılanların sığındığı limanlardan biri olan Ayvacık'ın Behramkale, Adatepe, Yeşilyurt gibi köyleri son yıllarda büyük şehirlerden göç almaya başladı. 

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Samsun #Çanakkale #Samsun ilçesi #Çanakkale ilçesi #Samsun haber #Çanakkale haber

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER