Ege’de İzmir Karadeniz’de Artvin! 2 uzak şehrin ortak noktası

- Güncelleme Tarihi:

 Ege’de İzmir Karadeniz’de Artvin! 2 uzak şehrin ortak noktası

Türkiye haritasını şekillendiren 81 şehre bağlı 922 ilçe var.

Haritada bazı ilçelerin aynı ismi paylaştığı görülüyor.

Kemalpaşa ismini de Türkiye'nin farklı bölgelerindeki iki ayrı ilçe paylaşıyor. 

Farklı kültüre ve farklı iklime sahip İzmir ve Artvin'de Kemalpaşa ilçesi var.

İsmini Atatürk'ten alan ilçe!

680 kilometrekareyi aşan yüzölçümü ve 49 mahallesi ile İzmir'in en büyük ilçelerinden biri olan Kemalpaşa, ismini Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyor.

Nüfusu 110 bini geçti!

Kirazıyla meşhur bu ilçenin eski adı Nif'ti. 8 Eylül 1922 akşamı Mustafa Kemal Paşa'nın bu ilçede konaklaması sonrası ismi değiştirilerek Kemalpaşa yapıldı.

Denize kıyısı olmayan İzmir'in Kemalpaşa ilçesinin nüfusu 110 binden fazladır.

Tarım ve hayvancılık için uygun bir bölge olan Kemalpaşa'da son yıllarda sanayi yatırımlarında artış var.

Artvin Kemalpaşa ismini kimden aldı?

Tıpkı İzmir'deki Kemalpaşa ilçesi gibi Artvin'deki Kemalpaşa ilçesi de adını Atatürk'ten aldı.

Makriyali ismi ile bilinen ilçe Atatürk'ün adına atfen Kemalpaşa ismini taşıyor.

Daha önce Hopa'ya bağlıyken 2017 yılında İlçe statüsü kazanan Kemalpaşa Türkiye'nin en genç ilçelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Gürcistan'a sınırı var!

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Artvin Kemalpaşa sınırlarında kalan ve Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı ticaretin gelişmesini sağladı.

Kemalpaşa Gürcülerin sık ziyaret ettiği noktalardan biridir. İlçede çay tarlaları ve çay fabrikası da var.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

 

  • #İlçe #ilçe haberleri #İzmir #İzmir ilçeleri #izmir Kemalpaşa #Kemalpaşa ilçesi #Artvin #Artvin ilçe #Artvin Kemalpaşa #KAradiniz ilçeleri #Ege ilçeleri

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • G
    Gökhan
    98 gün önce

    Baş bir ortak noktasi iki sehirde Chp'nin kalesi olarak bilinir. Zaman zaman ufak degisimler onemli degildir.Ayrica Artvinde de yer zeytin,incir yetisir baska bir Ortak nikta ikinsehirde de Atatürkün en buyuk heykeli vardir.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER