Elazığ’ın şirin ilçesi Cumhurbaşkanının emriyle kuruldu!

 Elazığ’ın şirin ilçesi Cumhurbaşkanının emriyle kuruldu!
Elazığ’da 1936 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla bir tane köy kuruldu. Tarihiyle ön plana çıkan köy, şimdi Elazığ’ın gözde ilçelerinden biri oldu.

Elazığ'da tarihiyle dikkat çeken Sivrice ilçesi, Türkiye'nin ilk Cumhurbaşkanı Atatürk'ün kararıyla kuruldu. Kuruluş tarihi çok eskilere dayanmayan Sivrice'nin yakınlarında ise eski yerleşim yeri bulunmaktadır.

Elazığ'ın turistik ilçesi Sivrice

Son yıllarda çevre şehirlerin önemli bir turizm merkezi olan ve büyük gelişmeler kaydeden Sivrice ilçesinde yaz aylarında halkın günü birlik olarak tatil yapabileceği mesire yerleri ve çadır kent yerleri vatandaşların buraya daha çok gelmesine olanak sağlıyor.

Atatürk'ün talimatıyla kuruldu

Şubat ayı 1936 tarihinde Atatürk'ün talimatıyla Dedeyolu köyünde kurulan Sivrice, 1938 tarihinde şimdiki yeri olan Hazar Gölü sahiline taşındı. Hazar Gölü'nün güney batı kenarında kurulan Sivrice, ilk olarak 1938'deküçük tepe üzerinde 24 göçmen evi bir hükûmet binası yapılmak suretiyle kuruldu.

 İlçeye ulaşım kara ve demir yoluyla sağlanıyor

Elazığ'da turizm açısından önemli potansiyele sahip olan Sivrice ilçesi, şehir merkezine 31 kilometrekare uzaklıkta olup, ulaşım kara ve demiryolu ile sağlanıyor. Malatya ile sınır komşusu olan Sivrice'nin doğusunda Elazığ'ın Maden, batısında Baskil ilçesi, güneybatısında ise Malatya'nın Doğanyol ilçesi, güneydoğusunda Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi ile çevrili.

Ekonomisi son yıllarda hızla gelişiyor

4 adet tuğla fabrikası bulunan Sivrice ilçesinin sanayi ekonomisi sürekli gelişim göstermektedir. Turizm açısından büyük öneme sahip olan Sivrice'de kış turizmi ve yaz turizmi de gelir kaynağı oluyor. En önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan ilçenin, başlıca tarım ürünleri ise buğday, arpa, patates, ve fasulye oluyor.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Elazığ #Elazığ haberi #Elazığ ilçeleri #Elazığ mahalleleri #Elazığ ilçe #Elazığ ilçe haberi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER