Reyting rekoru kıran dizi Eskişehir’in bu ilçesinde çekiliyor!

- Güncelleme Tarihi:

 Reyting rekoru kıran dizi Eskişehir’in bu ilçesinde çekiliyor!
Her Cumartesi TRT’de 20:00’de ekrana gelen dizi Eskişehir’in en büyük ilçesinde çekiliyor.

Her Cumartesi günü saat 20.00'ı gösterdiğinde TRT ekranlarında yerini alan Gönül Dağı dizisi, Eskişehir'in en büyük ilçesinde çekiliyor. Başarılı bir serüven yakalayan Gönül Dağı, 4'üncü sezonuyla da ekranda yerini alıyor.

Dizi bozkır öykülerinden uyarlandı

Başarılı oyuncuların yer aldığı Gönül Dağı dizisinin konusu; Taner ve iki kuzeninin kısıtlı imkanlarla mücadele ederken, sürekli farklı bir olayın içinde kendilerini bulmalarını konu alıyor. Gönül Dağı, yazar Mustafa Çiftçi'nin gün yüzüne çıkmamış, Anadolu halkının yaşamını konu alan bozkır öykülerinden uyarlandı.

Gönül Dağı nerede çekiliyor?

Birçok izleyici tarafından çekildiği yer merak edilen Gönül Dağı dizisinde görünen Gedelli köyü, günümüzde Niğde ilinin Ulukışla ilçesine bağlı olarak gözükse de,  dizinin senaryosunda geçen Gedelli köyü, aslında dizinin çekimlerinin yapıldığı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinin bir kırsal bölgesi olarak geçiyor.

Ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor

Selçuklu döneminden kalma yapılar, tarih kokan atmosferleriyle ziyaretçilerini ağırlayan Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi, Gönül Dağı dizisinden sonra daha çok ziyaretçinin uğrak noktası oldu. Türkiye'nin en zengin ilçelerinden birisi olan Sivrihisar, dizinin de etkisiyle hafta içi olduğu gibi hafta sonları da yoğun bir turist akınına uğruyor.

Gönül Dağı dizisiyle rağbet gören yer oldu

Bulunduğu coğrafya ve kendine özgü mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan Sivrihisar, Gönül Dağı dizisiyle rağbet gören yer oldu. Dizinin ismini aldığı ve dizide gösterilen Gönül Dağı'nın gerçek adı aslında Sivrihisar dağları olarak geçiyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

  • #Gönül Dağı #Gönül Dağı dizisi nerede çekiliyor #Eskişehir #Eskişehir haberi #Eskişehir haberleri #Eskişehir ilçeleri

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER