AİLE KURUMU TEHDİT ALTINDA
TFF, MHK, Müsabaka Hakemleri ve Bir Miktar Fenerbahçe…
OSMANLI’DA ADALET VE BİZANS PAPAZLARININ MÜSLÜMAN OLUŞLARI
Şöhretin sancıları
Adalet Ama İki Takıma Göre
Türkiye’nin kredi risk primi CDS’ler daha fazla düşer mi?
Kazandım Sananlar
BURUK TESELLİ
GERÇEKTEN SAMİMİ MİYİZ?
Erdoğan aday İmamoğlu aday ama biri daha var
Bizi Kim Daha İyi Yıkar? Su mu, Ateş mi? (Gassal Dizisi Üzerine)
KENDİSİNE NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ VERİLEN İLK “MÜSLÜMAN” YAZAR NECİP MAHFUZDA DİN VE BİLİM İLİŞKİSİ
AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMAK İSTİYOR MU?
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Değişimin öncüsü olması gerekirken değişime en fazla direnen eğitim camiasıdır.
Yapılan en ufak bir eleştiriyi bile kendilerine hakaret olarak algılayıp o eleştiriye çok şiddetli tepki gösteren de en fazla eğitim camiasından çıkar.
Eski sistem değişsin diyene de tepki gösterirler, yeni sistem gelsin diyene de.
En makul önerilere -uygulanmaz bu- diye karşı çıkarlar.
Müfredat değişecek, herkes eline kalemi alsın, dediğinizde de karşı çıkarlar, bize değişen müfredatı sormuyor bile bakanlık, bizi adam yerine koyduğu mu var diye karşı çıkarlar.
Statükoyu savunan ve değişimi savunan eğitimcinin buluştukları tek nokta her türlü eleştiriye kısmen kapalı olmasıdır.
Hem toplumda çok saygın bir yerleri olduğundan, hem diğer meslek gruplarından daha kutsal bir mesleğe sahip olduklarından dem vururlar ama üye olduğu sendikaya,
Öğretmenlik mesleğini daha nitelikli hale getirin diye bir öneride bulunmaz; özlük hakları, maaş ve ekgösterge derdine düşüp mesleklerini kendileri gözden düşürürler.
İçlerinde çalışan, göz dolduran, başarılarıyla dillere destan olan öğretmenleri her platformda kötülemek için, onların başarılarına gölge düşürmek için, ellerinden geleni yaparlar.
O başarılı öğretmenlere devlet fazladan maaş versin, onları ayrıca taltif etsin desen, bunu ayrımcılık olarak görürler.
İş yapan öğretmenle, yan gelip yatarak aynı maaşı alan öğretmen arasında fark olsun, ‘çalışmayan öğretmen kimsenin çalışmak istemediği yerlere bir nevi sürgün olarak gönderilsin' teklifine de şiddetle karşı çıkarlar.
Dört yılda bir yeterliliğe tabii tutalım, bu zaman zarfında da kendini yenile, dinamizm kazan denildiğinde hemen diğer meslek gruplarına neden bu uygulanmıyor diye karşı çıkarlar. Hani siz diğer meslek gruplarından kutsaldınız? Diye sorsan buna da bir kılıf bulurlar.
Öğretmenlerin eleştirmediği en önemli konu:
Destekleme Yetiştirme Kursunda ve Nöbetçi oldukları günde ödenen ücret!
İçeriden benim gördüğüm bu, dışarıdan nasıl görünüyoruz merak bile etmek istemiyorum…
Şöhretin sancıları
Devlet aklını anlamakta zorlananlar
Her devirde kayığa binenler
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Hainliğin kitabı yeniden yazılıyor
İki yüzlülüğün nirvanası
Öğretmenlik Akademisi eğitim fakültelerine anlatılmalı
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Sesi çok çıkanın haklı sayılması