ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
Kadın eve kapanırsa aile kurtulur mu?
Sözde Altın Uzmanları Dökülüyor
ESKİ PARADİĞMALARI HÜKÜMSÜZ KILAN VE CAYDIRICI GÜÇ BİRİKTİREN TÜRKİYE’NİN MİLLİ GÜVENLİK MİMARİSİ
SAYGI DUYMAK BU KADAR MI ZOR ?
Hey Gidi Günler Hey!
HİCRET; MADDİ VE MANEVİ FEDAKÂRLIĞIN ZİRVESİDİR
İLAÇTA BAĞIMSIZLIK EN AZ SAVUNMA SANAYİİNDEKİ BAĞIMSIZLIK KADAR ÖNEMLİDİR
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
YAZMA ESERLERİN İZİNDE: KONYA’DAN DÜNYAYA UZANAN BİR HAFIZA KÖPRÜSÜ
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Yeni Konya bu şehrin kendisidir.
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
28 Şubat’ın Sivil Kahramanına Veda
TÜRKİYE – NATO ARASINDA SON VE BÜYÜK FİNAL
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
Dünyaya kapalı ve bir okyanusun ortasında ada şeklinde bir ülke değilseniz tüm yapıp ettikleriniz ve ileriye dönük tüm planlarınız dünyadaki her ülkeyi etkiler.
Dünyayı şekillendirmeye çalışan oyun kurucular, sizin doğal yollardan gelişmenizi engelleyici birçok yolu denerler, deniyorlar.
Hele ki siz, bulunduğunuz stratejik bir konumdaysanız ve hele ki, Müslüman bir ülkeyseniz, Osmanlı gibi bir mirasın devamı niteliğindeyseniz, oyun kuruculuğa heves etmişseniz, üzerinize oynanan oyunları görmeniz gerekir.
Tüm dünyada ekonomik sarsıntılar varken, ülkenin ekonomisi sarsılmıyorsa ve siyasi istikrar gün geçtikçe daha da perçinleşiyorsa, bu olayın birilerini rahatsız etmesi kaçınılmazdır.
Ortadoğu coğrafyasında lider konumuna gelmiş, örnek alınacak bir ülke olmanızın da büyük payı var bu oynanan oyunlarda.
Tamam, beceriksizliği, sorunları çözmedeki yetersizliği hep dış güçlere atıp keyfimize bakmayalım.
Başımıza gelen her belada bilmem şunun, bunun parmağı var kolaycılığına kaçmayalım.
Ama elimizi de vicdanımıza koyup, her felaketi hükümete yıkma, hükümeti alt etme çabasına da girmeyi bir kenara bırakalım.
Kürt sorunu için, terörün durdurulması için, kardeş kanının dökülmemesi için, bu hükümetten başka hangi hükümet elini taşın altına koydu?
Hangi lider çıkıp tüm siyasi riskleri göze alarak Kürt kardeşlerimize ellerinden alınan tüm hakları iade etti?
Ve siyasi rant gözetmeden, yeter ki kardeşçe yaşayalım mantığı ile hareket eden hükümet, terör konusunda başarılı olamadıysa bu sorunun perde arkasının araştırılması gerekmiyor mu? Ve arka planda yapılanlara kafa yorulması gerekmiyor mu?
Savaşla, bomba yağdırmakla, kardeş kanı dökmekle, gidip Kandil’e Türk Bayrağı dikmekle bu sorunun halledilemeyeceği gün gibi ortadayken, sırf hükümetin elini zayıflatmak için kamuoyu oluşturmak hangi vatanseverin yapacağı iştir?
Terör konusunda denenmiş tüm yollar denendiği halde, daha farklı yollar, daha farklı çözüm önerileri sunmak yerine, vurun abalıya mantığı ile hareket etmek ne kazandıracak bize?
Artık sorunun, Kürt kardeşlerimize haklarının teslim edilmesi sorunu değil, Kürt siyasetçilerinin muhatap alınmaması falan da değil.
Öyle bir genel af, ya da Öcalan’ın ev hapsine alınması falan da çözmeyecek sorunu.
Zira ne kadar açılım olursa olsun, terör belasının bu ülkede son bulmayacağı gün gibi ortada!
Peki, ne yapılmalı?
Kandil’den gelen açıklamalara bakılırsa, “Ramazan ayının bizi durduracağını sanmasınlar, biz bu hükümeti savaşarak yok edeceğiz” diyenlerin ekmeğine yağ sürmemeli!
PKK, savaşarak bu hükümeti yok edecek, içerideki hükümet düşmanları da, terör var diyerek hükümet aleyhine propaganda yapacaklar ve bu hükümet zayıflayacak, sonra da düşecek!
Peki, sonra ne olacak?
Ne mi olacak?
Bu ülke üzerinde düşmanlarımızın bize biçtiği rolü oynamış olacağız, hükümet düşecek ve istedikleri hükümeti kurdurup-geçmişte olduğu gibi- planlarını devreye sokacaklar!
Sonra da sen vatansever, şehitler üzerinden siyaset yapan kardeşim, seyredeceksin olanı biteni!
Evet, terörü azdıran Tayyip Erdoğan’ın politikalarıdır, silik ve içe kapanık bir politika izlenmiş olsaydı terör azar mıydı? Diye düşünmeye davet ediyorum!
Kadın eve kapanırsa aile kurtulur mu?
Zorunlu Eğitimi Kaldırdıktan Sonra Ne Olacak?
Yanmaz, yapışmaz muhalefet
Muhalefet neden tepetaklak gitmiyor?
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
Bakanlıkların Baş Belâsı: İletişimsizlik
Tur rehberi mi şarap gurmesi mi?
Okullarda suçu başkasına atmak
Zavadanak İrancılar
Kimden Gelirse Gelsin Kötülük Kötüdür