Bir deli Göçü’de kuyuya taş attı! Koca bir şehir çıkaramıyor
Sektörel Ücret Dengesizlikleri Büyümeyi Tehdit Ediyor
MEKKE’DE DOĞAN TEVHİD, AKABE’DE VERİLEN SÖZ 1. BÖLÜM
“BEN”LİKTEN, “BİZ”LİĞE
Bir Kitap, Bir Dipnot ve Bir Medeniyet Meselesi
Özbekistan Mergilan Şehrinde Muhteşem Bir Merkez: Burhaneddin el-Marğinani İlim, Eğitim ve Turizm Külliyesi/ Kompleksi
AK Parti’nin Rantçı Şımarıkları
BEN İNSANIM
İSLÂMİ NATO’NUN AYAK SESLERİ
ŞAKA MI, SAYGISIZLIK MI ???
Beşten Dördü Gitti, Biri Kaldı!
Mekke Anlaşması
OSMANLIDA BİR RAMAZAN NASIL GEÇERDİ?-2-
TÜRKİYE’NİN AFRO-AVRASYA’NIN BÜTÜN ENERJİ VE TEDARİK KORİDORLARINDA VE HATLARINDA YÜKSELEN GÜÇ ETKİSİNİN STRATEJİK GÜÇ ÇARPANI MİMARİSİ DAHA DA DERİNLEŞİYOR.
GENÇLİĞİMİZİ ve GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDEN EN BÜYÜK TEHDİT UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI BELASI
TOPLUMSAL YOZLAŞMA VE OKUL MEZUNİYET PARTİLERİ
Bu Ne Perhiz ? Bu Ne Lahana Turşusu ?
AYDOĞDU’DAN DÜNYA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA…
İĞNE ELİMDEYDİ, SÖKÜĞÜ GÖREMEDİM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
İnsanlık tarihi boyunca dinsel, ideolojik, işsel ve siyasal olarak aklı başında her insanın savunduğu bir şeyler olageldi. İnsanoğlunun en ciddi savunduğu olgu da din olmuştur. Din yolunda fetihler ve savaşlar yapıldı. Herkes kendi dinine yakışan irşad faaliyetini yürüttü, kitlesel oluşumlar zuhur etti. Kimi boynunda tasma misali götürdü savunduğu dinini ahirete, kimi nişane olarak götürdü göğsünü gere gere. Ne mutlu hak din İslam'ı savunanlara !
Yüzyıllardır savunduğumuz ciddi mevzulardan ikincisi de siyasal görüştür. Siyasal görüşler uğruna da kitlesel hareketler oluştu, kan döküldü, zihinler yıkandı vs… Kim ki siyasetini sağlam savundu; hedefine ulaştı ve inandığı değerleri daha geniş kitlelere ulaştırdı. Etiklik bakımından yanlış da olsa arkasında durulan her siyasi hareket gün geldi oturması gereken makama oturdu. Neticede sağlam savunuculuk her daim kazandı.
Gelelim savrulmaya... Son dönem üzerinden mevzuya bakacak olursak insanların boş ekin sapı gibi nasıl savrulduklarına şahitlik edebiliriz. Bu savrulmalar maalesef her alanda gerçekleşiyor; dinde, siyasal duruşta, ideolojik bakış açısında vs… En ufak fitne neticesinde bile insanların sorgulamadan ve araştırmadan savundukları şeylerde savrulmalarını görmek insanın içini acıtıyor.
Bir Ak Parti savunucusu olarak parti içindeki savrulmalardan bîzarım maalesef. Ak Parti'nin hiçbir kademesinde organik görevim olmadı lakin, sağlam bir seçmeni, ciddi bir taraftarı oldum. Ak Parti siyasetini her zaman destekledim, desteklemeye de devam edeceğim; milli ve manevi inandıklarıma ters düşmedikleri sürece ! Eminim ki benim gibi hasbî hareket eden, menfaat gözetmeyen milyonlarca insan vardır. Sayıları eksilmesin, artsın. Ama maddi ve manevi çıkarları için, sözde destekçilerin ikircikli ve ikili duruşları Ak Parti'ye ciddi zarar veriyor. Ciddiyetten uzak, yalan yanlış ithamları duyan ve inanan bu sözde savunucuların kolay savrulmaları partinin geleceğine dinamit koyuyor.
Kanaatimce, Ak Parti'nin içindeki en büyük savrulma gençlik teşkilatlarında oluyor. Davasını hakkıyla, dikleşmeden dik durarak savunan Ak Gençliğe nadiren rastlıyoruz artık. Her siyasi oluşumun bekası sahip olduğu gençlik yapılanmasının elindedir. Gençliğe yatırım yapmayan, dava şuuru aşılayamayan her siyasi oluşum yok olmaya mahkumdur. Yüce Allah'tan niyazım, ilgili makamlardan ricam odur ki, gençliğe yatırım yapılsın, savrulan değil savunan bireyler yetiştirilsin.
Vesselam…
HUZUR KENDİ İÇİMİZDE
VATAN AŞKI
MİLLETİN KANALI
KUL HAKKI
GÜLÜNCE HAYAT GÜZEL
EMROLUNDUĞUMUZ GİBİ !
Büyük Sermaye
YÂ BASÎR !
BİR NEBZE NASİHAT
KAPILMA DÜNYANIN CAZİBESİNE !