Tekno-faşizim ekonomik bağımsızlığı tehdit ediyor
ALLAH VAR, ATEİZM YOK!
YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
II KILIÇARSLAN
II.KILIÇARSLAN DÖNEMİ ÖNEMLİ FALİYETLER (1115- 1192)
1-Ülkede Birlik Sağlanması:Tahta geçen 2. Kılıçarslan a karşı şehzadeler mücadeleye başladılar.Bu durumdan faydalanmak isteyen Bizans İmparatorluğu ve Musul Atabeyliği ittifak yaparak saldırıya geçtiler.Arkasından Kilikya Ermenilerinin saldırısı ile karşı karşıya kaldılar.Bunun ardından II.Kılıçarslan Türklerin Bizans a aldırmayacaklarını belirterek iki devlet arasında dostluğu sağladı .Bunun sonucunda Bizans ile Musul ve Daniştmenliler yapılmış olan ittifak bozulmuş oldu.
II Kılıçarslan Ermenileri mağlup ederek Mengücek Devletini kendine bağlamıştır.Musul Atabeyliğinin başında ki Nurettin Zengi öldü ve bu atabeylik saf dışı kalmıştır.Bu gelişmeler sonucu Türkmenler Bizans topraklarına saldırarak iki devlet arasında savaş zemini oluşmuştur.
2-Miryokefalan Savaşı : (1176) II.Kılıçarslan sınırlarını doğuya doğru genişletti.Fırat Nehrine ve batı da Sakarya ya kadar genişletilmesi Bizans ı rahatsız etti .Balkanlarda ki bu durum Bizansı harekete geçirdi.Nedenleri:a)II.Kılıçarslanın Anadolu da birlik sağlaması ve güçlenmesib)Bizanslıların Selçuklulardan Danişmendlier e ait kale ve şehirleri almak istemesi c)Türkmenler in sürekli Bizans topraklarına saldırmak istemesi d)Bizanslıların Türkleri Anadolu dan çıkarmak istemeleri .Savaş Bizans Frank Sırp ve Peçeneklilerden oluşan ücretli askerleriyel Denizliden Konya ya üzerine yürüyüşe geçti. Denizli yakınlarındaki Miryokefalan vadisinde yapılan savaşta II.Kılıçarslan Bizans İmparatorluğunu yenmiştir.
Sonuçlar : 1)Anadolu kesin Türk yurdu olduğu anlaşıldı.2)Bizansın son saldırısı Türklerin son savunmasıdır.3)Türk İslam Dünyasında ki Bizans baskısı sona erdi4)Bizans ve Batıda Anadoluya Türkiye denilmeye başlandı5)3.Haçlı seferi başladı.
*Diğer Gelişmeler:
-Danişmentlilerden Malatya alındı-Anadolu da siyasi birlik sağlandı-Çukurova Ermenilerden alındı ve Silifkey e kadar genişletildi-Eyyübi Devleti ile anlaşma yapıldı-Uluborlu Eskişehir ve Kütahya Bizans dan alındı.-II Kılıçarslan ihtiyarlığı nedeni ile ülkeyi 11 oğlu arasında paylaştırdı-3. Haçlı seferi başladı.Alman orduları ilr anlaşma yapıldı.Hçlılar sözlerinde durmayıp Konya yı yağmaladılar.II.Kılıçarslan rahatsızlanarak vefat etti.(1192)
*II.Kılıçarslan İlk altın ve gümüş para bastırmıştır
II.GIYÂSEDDİN KEYHÜSREV :1221 yılında doğmuştur.Babası I. Aleaddin Keykubat Annasi Mahperi Sulatan dır .Babası onu Erzincan iline melik atayarak Mübarizeddin Ertokuş la birlikte Erzincan a göndermiştir.Melikliğinin ilk yıllarında Trabzon u kuşatmıştır.Kardeşi, babası tarafından veliaht olarak atanmış fakat babasının ölümü üzerine Sadettin Köpek önderliğindeki emirlerinin desteği ile Gıyaseddin Keyhüsrev tahta çıkmıştır.Kardeşinin tarafını tutan Harezm emirleriyle mücadeleye girmiş onları kendine biat ettirmiştir.Babası zamanında ki anlaşmaları yenilemiştir.(Dımaşk Şam Halep ) .Halep Eyyübi hükümdarını kızı ile evlendi .Moğolistan a babasının hazırladığı elçilik heyetini gönderdi.Keyhüsrevin babasının döneminde nişanlı olduğu Gürcü Prensesi Tamar ile olan evliliğinden II.Aleaddin Keykubat dünyaya gelmiştir.Saltanatının ilk yıllarında Sadettin köpeğin yönlendirmesi ile bazı devlet adamlarını devreden çıkarmıştır.Bu olaylardan sonra Türkiye Selçuklu tahtında hak iddia eden Sadeddin Köğeği de öldürttü.(Devam Edecek )
KONYALISIN ETLİEKMEK
ŞİMDİ TAM ZAMANI
ALIŞKANLIK NASIL KAZANILIR
KONYA ŞİİRLERİ
DERGAH-I MEVLÂNA DA
HOBİLERLE HAYATINIZI RENKLENDİRİN
ÇOCUKLARIN İLGİ ALANLARINI VE YETENEKLERİNİ TESPİT ETMEK
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI -2
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI -1
GÜNE İYİ BAŞLAMAK İÇİN 10 YÖNTEM