NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Hırvatistan’ın, Türkiye’den satın aldığı dron teknolojisi ile ilgili, “Çok etkilendim” ifadesini kullandı.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, dün Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Başbakan Andrej Plenkovic'le ortak basın toplantısında konuştu. Rutte, tüm müttefiklerin Arktik bölgesinin güvenliğinin önemi konusunda mutabık olduğunu belirterek, "Çünkü deniz yollarının açılmasıyla Rusların ve Çinlilerin bölgede daha aktif hale gelme riski olduğunu biliyoruz” dedi.
NATO'nun 7 üyesinin Arktik bölgesinde bulunduğunu söyleyen Rutte, diğer taraftan Rusya ve Çin'in de bölgede faaliyetlerini artırdığını bildirdi. Rutte, Grönland'ın NATO'nun kilit öneme sahip bir parçası olduğunu vurgulayarak, bu konuda ittifak genelinde çok verimli görüşmeler yaptıklarına dikkat çekti.
Resmi ziyareti kapsamında Albay Marko Zivkovic kışlasını da ziyaret eden Rutte, "Bugün Türkiye'den dron teknolojisi alanında satın aldıklarınızı tekrar görme fırsatı buldum ve çok etkilendim” diye konuştu.
Rutte, Hırvatistan'ın ABD ve Fransa'dan da satın aldığı teçhizatın yanı sıra kendi dron kapasitesini geliştirdiğini kaydetti. Avrupa hava sahalarında artan dron ihlallerine de değinen Rutte, ittifakın dron teknolojisini geliştirmeye devam ettiğini aktardı.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”