Karatay Lavanta Bahçesi nerede: Nasıl gidilir? Lavantadan neler yapılır?

Konya’da gezilecek yerlerin başında gelen Karatay Lavanta Bahçesi ziyaretçilerini ağırlıyor. Türkiye’nin en büyük tematik lavanta bahçesi unvanı da bu bahçeye ait…

Karaaslan Hobi Bahçelerinin yanı başında ilk etapta 90 bin m2'lik alanda 100 bin lavanta fidesiyle yola çıkıldı. İlk hasat 2020 yılında yapıldı. Her geçen yıl lavanta tarlasının yüzölçümü ile birlikte ziyaretçi sayısı da arttı.


Karatay Lavanta Bahçesine neden gidilir?

Lavanta Bahçesi Konya'ya bambaşka bir hava kattı. Güzel kokulu bu çiçeklerin yer aldığı mor tarlalar bal arıları ile birlikte fotoğraf tutkunlarını da kendine çekiyor. Göz alabildiğine uzanan mor, eflatun çiçek dokusu doğal bir stüdyo alarak dekore edildi. Özellikle gelin ve nişan fotoğrafçılarının en çok tercih ettiği mekân durumunda. Karatay Lavanta Bahçesine neden gidilir; Sosyal medya hesapları için güzel fotoğraflar çekmek isteyenler de Karatay Lavanta Bahçesine akın ediyor. Bahçedeki objeler en güzel kareyi yakalamanıza yardım ediyor.

Karatay Lavanta Bahçesi ne zamana kadar açık?

Konya'daki lavanta bahçesi 1-30 Temmuz tarihleri süresince 1 ay boyunca açık… Sıcağın tam bastırmadığı, özellikle günün ilk ve son saatlerinde çok güzel fotoğraflar ortaya çıkıyor. Karatay Lavanta bahçesi saat 22.00'a kadar açık ve girişler ücretsiz… Karatay Lavanta Bahçesi ne zamana kadar açık; Bahçe, 30 Temmuz'da ziyarete kapatılacak tarlada hasat çalışmaları başlayacak.


 

Lavantadan neler yapılır?

Karatay Belediyesi lavanta bahçesinden hasat ettiği çiçeklerle gazozdan dondurmaya, kolonyadan doğal yağlara onlarca çeşit mamulü ortaya çıkarıyor. Bu ürünler satış noktalarında halka sunuluyor. Karatay Lavanta Bahçesinin hemen yanı başında da bu ürünleri deneyebileceğiniz bir büfe yer alıyor. Ayrıca Karatay ilçesindeki 4 farklı noktada hizmet veren KAFE KARATAY'larda da bu ürünlere ulaşmak mümkün… Lavantadan neler yapılır; sorusunun cevabı her geçen gün uzuyor çünkü Karatay Belediyesi ürün yelpazesini sürekli genişletiyor.

Karatay Lavanta Bahçesine nasıl gidilir?

Karatay Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan lavanta bahçesine toplu ulaşım araçları ile de gitmek mümkün… Karatay Lavanta Bahçesine nasıl gidilir diyenler için; 31 numaralı Saraçoğlu otobüsü, 27 numaralı Selim Sultan otobüsü ve Saraçoğlu mahallesine gelen tüm toplu taşıma araçları ile ulaşabilirsinizKaratay ilçesi Karaaslanüzümcü Mahallesi Kosova Caddesi üzerindeki bahçeye Konya şehir merkezinden kısa bir yolculuk yaparak gidilebiliyor. Bahçe saat 22.00'a kadar ziyarete açık.

Karatay Lavanta Bahçesi'nin konumu için tıklayınız

 

  • #Karatay #Karatay Lavanta Bahçesi #Konya Lavanta Bahçesi #Lavantadan neler yapılır #Lavanta bahçesine nasıl gidilir #Karatay Lavanta Bahçesine git

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • Fehmi
    299 gün önce

    Bir hafta 10 gün sonra daha güzel olacak... Bekleyin derim

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”