Konya’da salçalık domatesin fiyatı belli oldu!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da salçalık domatesin fiyatı belli oldu!
Yaz sonu yaklaşırken Konya’da salçalık domates satışı başladı. Peki Konya’da salçalık domatesin fiyatı ne kadar?

Konya'da üretilen salçalık domates pazarda yerini almaya başladı. Yemeklerin vazgeçilmez tatlandırıcısı salça yapımı ağustos, eylül aylarında başlıyor. Salçalık domatesin piyasaya çıkmasıyla beraber kendi salçasını kendi eliyle yapmak isteyen ev kadınları pazarlara akın ederek en iyi domatesi seçme yarışına giriyor.

Bursa'da salçalık domates verimi yüz güldürüyor - Bursada Bugün - Bursa  bursa haber bursa haberi bursa haberleri Bursa

Salçalık domates bu yıl ne kadar olacak?

Normal domatesin aksine en güzel salça uzun domatesten yapılıyor. Salçalık domatesin daha az su barındırması salçanın daha hızlı kıvam almasını sağlıyor.

Son zamanlarda artan enflasyon ve maliyetler nedeniyle salçalık domatese de zam geldi. Konya'da geçtiğimiz yıl yer yer değişen 2-5 TL arasında pazarda yer bulan domatesin bu yılki fiyatı merak ediliyor.

Salçalık Domates Fidesi 30 Adet | Rüzgar Botanik

Konya'da salçalık domates kaç TL?

Konya'da salçalık domates bu yıl 7-9 TL arasında pazarlarda yerini alacak.  Geçtiğimiz yıla göre üretim ve yol maliyetleri artması. Doğal olarak fiyatlarda yansıdı. Bu yıl salçalık domates 7-9 TL arasında tezgâhlarda satılacak. Salçalık domateslerin fiyatlarının artması salça fiyatlarına da etki edecek.

Domates Salçası

Domates salçası evde nasıl yapılır?

İlk olarak domatesleri iyice yıkayın ve saplarını koparın. Domatesleri büyüklüğüne göre ikiye ya da dörde bölün. Böldüğünüz domatesleri derin bir kaba aktarın. Kabuklarından ayrılması için birkaç gün kapta bekletin ve ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.

Domates Salçası Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

3-4 gün sonra domatesleri ince delikli bir süzgeç yardımıyla domatesleri çekirdeklerinden ayırın. Kabuğundan ve çekirdeğinden ayrılan domatesler kırmızı bir püre haline gelecektir.

Daha sonra ince bir tülbentten ya da bez torbadan domatesin suyunu süzün. Oluşan püreyi salçaya dönüştürmek için püreyi geniş bir tepsiye boşaltın ve bir miktar tuz ekleyip güneşte bekletin.

Karışık Salça Satın Al | Nazlıköy

Güneşte kurutacağınız domates salçasının üzerini ince bir tülbent ile örtüp ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. En geç bir haftada domates salçanız kullanıma hazır olacaktır. Evinizde böyle bir ortama sahip değilseniz domates püresini tencerede kaynatarak ve tuz ilave ederek salça haline getirebilirsiniz. Pişirirken sık sık karıştırmayı unutmayın ki dibi tutmasın.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya salçalık domates #Salçalık domates #Domates #Salça

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER