Şehit Doktor Ekrem Karakaya Konya’da anılacak: Dr. Ekrem Karakaya kimdir?

- Güncelleme Tarihi:

 Şehit Doktor Ekrem Karakaya Konya’da anılacak: Dr. Ekrem Karakaya kimdir?
Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzman Dr. Ekrem Karakaya, 6 Temmuz 2022’de görev yaptığı poliklinikte uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Şehit Doktor vefatının 1. yıldönümünde görev yaptığı hastanede anılacak.

2020 yılından bu yana Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya, 6 Temmuz 2022 tarihinde görev yaptığı poliklinikte Hacı Mehmet Akçay tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan katil zanlısı Hacı Mehmet Akçay annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Ekrem Karakaya'yı vurduktan sonra intihar etti.

Dr. Ekrem Karakaya'ya yönelik saldırı ve cinayet Türkiye'de büyük tepkiye neden oldu. Sağlık çalışanları 7 ve 8 Temmuz 2022'de ülke genelinde iki gün iş bıraktı.

Dr. Ekrem Karakaya kimdir?

Dr. Ekrem Karakaya kimdir: Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya gelen Karakaya, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başlayan Ekrem Karakaya; 2020 yılından bu yana Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde görev yapıyordu. 47 yaşındaki doktor evli ve 2 çocuk babasıydı. Konya'da görev yerinde cinayete kurban giden Karakaya memleketi Kayseri'nin Develi ilçesine toprağa verildi.

Dr. Ekrem Karakaya'nın adı Konya'da yaşatılıyor:

Şehit Dr. Ekrem Karakaya'nın adı, Karatay Belediyesi tarafından Konya'nın Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi'nde inşa edilen Sağlıklı Hayat Merkezi'nde yaşayacak. Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi 13 Haziran Salı günü düzenlenecek törenle hizmete açıldı. Üç ayrı bölümden oluşan projenin Aile Sağlığı Merkezi bölümünde 5 üniteli Doktor-Hemşire odaları, Aşılama ve Gebe İzleme Odaları, Laboratuvar ile Tıbbi Müdahale Odası bulunuyor. Sağlıklı Yaşam Merkezi bölümünde Ağız Diş Polikliniği, Sigara Bırakma Polikliniği, Çocuk Gelişimi Uzmanı Odası, Okul Sağlığı Odası, Psikolog Odaları, Sağlıklı Beslenme Danışmanı Diyetisyen Odaları, Fizyoterapist Odası, Fiziksel Egzersiz Salonu, Gebe Sınıfı Salonu, Mamografi Odası, Üreme Sağlığı ve KETEM Danışmanlığı, Eğitim Toplantı Salonu, Acil Müdahale Odası, Laboratuvar-Kan Alma Odası yer alıyor. Acil Sağlık Hizmetleri Birimi'nde ise 2 Dinlenme Odası, Ortak Alan, enerji alanı ile otopark bulunuyor.

Dr. Ekrem Karakaya Konya'da anılacak:

Menfur saldırının birinci yıl dönümü olan 6 Temmuz Perşembe günü; sendika ve çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Konya Şehir Hastanesi önünde bir araya gelecek sağlık çalışanları Şehit Doktor Ekrem Karakaya'yı anacak. Anma programı ve basın açıklaması saat 13.00'te yapılacak. 
(Selman Kaya)

 

  • #Dr. Ekrem Karakaya #Uzman Dr. Ekrem Karakaya #Konya’da öldürülen doktor #Konya Dr. Ekrem Karakaya #Dr. Ekrem Karakaya kimdir #Ekrem Karakaya Konya anma #Ekram Karakaya #Doktor cinayeti

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • M
    Mükremin
    299 gün önce

    Allah Rahmet eylesin çok iyi insandı şiddetin her türlüsüne lanet olsun :(

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (0)
  • Zafer
    299 gün önce

    Allah rahmet eylesin

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
  • M
    Mustafa
    298 gün önce

    gerçekten çok iyi bir insandı Allah rahmet eylesin

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER