Konya’da önemli çalışma! Bunu bilmeyen kalmayacak

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 Konya’da önemli çalışma! Bunu bilmeyen kalmayacak
Konya’nın kırsal bölgelerinde yaşayanlar için önemli gelir kaynaklarından biri olan bağcılık ve meyveciliğin gelişmesi için yeni bir çalışma başlatıldı.

Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçelerdeki taşra mahalleri tek tek gezerek budama eğitimleri veriyor. 

Bilmeyen kalmayacak!

Sahada uygulamalı olarak verilen eğitim büyük ilgi gördü. Eğitimler sayesinde budamayı öğrenen yetiştiriciler budama işçisi masrafından kurtuluyor. Budama işçileri günlük 1500-2000 TL arasında değişen ücretleri talep ediyor.

Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi tarafından konu uzmanlarınca verilen eğitimlerin son adresi Hadim ilçesi Eğiste Mahallesi oldu. 

Budama, aşı, hastalık ve gübreleme! 

Hadim'in ünlü üzüm bağlarında verilen uygulamalı eğitimi takip eden üreticiler kendi üzüm bağlarında ve meyve bahçelerinde budama yapabilecek. Budama eğitimi sırasında hastalık ve zararlılarla mücadele, gübreleme ve aşılama konularında da eğitim veriliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • HD
    Hüseyin Dereli
    66 gün önce

    Eğitimci Ziraat Yüksek Mühendisi Orhan hocamız Allah kendilerinden razı olsun mesleğinin ve ilminin hakkını veren ayrıca mesleğine aşık bir kişi, hocamızdan kesinlikle eğitim almanızı tavsiye ederim.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER