Bakan Işıkhan: SGK’ya en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP’ye ait

 Bakan Işıkhan: SGK’ya en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP’ye ait
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Şu anda Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumu’muza (SGK) en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP’ye aittir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediye. Ankara Büyükşehir Belediyesi, devlete prim borçlarını dahi ödeyemiyor“ dedi.

Bakan Işıkhan, Keçiören ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Işıkhan, 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında en çok büyüyen ekonomi olduğunu belirterek, "Dolar bazında milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kişi başına milli gelir de 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü. Dün de 2023 yılı iş gücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesindedir. Hem kadın hem genç hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi. Tüm engellere ve tüm finansal krizlere rağmen ekonomimiz istikrarla büyüyor. İnşallah yıl sonu itibarıyla enflasyonun düşüşe geçtiğini hep birlikte göreceğiz" dedi.

'ÖLÜM AYLIĞI ALAN HAK SAHİPLERİNE PROMOSYONLARI ARTIRDIK'

'Türkiye Yüzyılı' vizyonunun kendilerine bir sorumluluk yüklediğini aktaran Işıkhan, "Bu sorumluluk devlet ve millet olarak bizim her bakımdan güçlü olmamızı gerektiriyor. Biliyorsunuz; muhalefetin aklına milletimiz, seçimden seçime geliyor. Emeklilerimiz, gençlerimiz muhalefet tarafından seçimden seçime ancak hatırlanıyor. Bizim ise her daim aklımızda ve icraatımızda. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bayramlarda, emeklilerimize bayram ikramiyesi uygulamasını başlattık. Bu yıl ikramiyeyi yüzde 50 artırdık. 2017'de ilk kez emeklilerimize promosyon ödenmesini sağladık. Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Emeklilerimize bu dönemde banka promosyon tutarlarını kamu bankalarında 2 katına çıkardık. Dün Sosyal Güvenlik Kurumumuz duyurdu. Emeklilerimiz haricinde, SGK'dan ölüm aylığı alan hak sahiplerine de promosyonları artırdık. Her zaman söylediğimiz gibi, denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan işçimize, işverenimize, memurumuza, emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

'SON 5 YILDA 20 KATINA ÇIKMIŞ DURUMDA'

Işıkhan, yerel seçim gündemine değinerek, şöyle konuştu:

"Şu anda Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumumuza en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP'ye aittir. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK'ya en borçlu belediye. Ankara Büyükşehir Belediyesi, devlete prim borçlarını dahi ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç, bugün 4,5 milyar olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyettedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda. Al birini vur ötekine. Bu borçlar, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçlarıdır. Bunun herhangi bir yatırımla, icraatla açıklanabilecek bir tarafı olmadığını tüm Ankaralılar ve Ankara'da yaşayan bir kardeşiniz olarak ben de biliyorum. Çünkü Ankara'nın son 5 yılı elle tutulur tek bir yatırım olmadan, tek bir icraat olmadan geçti. Diyorlar; 'Ankara yavaşladı.' Hiçbir icraat yapmadan bu kadar borç yapmak da bunun en net göstergesidir. Fevkalade bir kadrolaşmayla belediyeye aldıkları işçilerin sigorta primlerini ödemiyorlar. Devlete prim borçlarını ödemeyen bu belediye başkanları, millete hizmet borcunu nasıl ödeyecek? Maalesef konuştukları her şey yalanlarla dolu. İşte CHP belediyeciliği bu maalesef. CHP siyaseti, yalan siyasetidir. CHP'nin belediyeciliği de talan belediyeciliğidir. Siyaseti yalan, belediyeciliği talan bir CHP. İnşallah Keçiören'i de Ankara'yı da diğer bütün şehirlerimizi de AK Parti belediyeciliğiyle; çağımıza uygun yeni projelerle, her alanda dünya standartlarının üzerine çıkaracağız. Bu dava için ortaya koyduğunuz özverinin şahidi olarak, Keçiören'in Turgut Altınok başkanımızla geçen eser ve hizmet dolu yıllarından sonra Zafer Çoktan başkanımızla tekrar belediyecilik tarihinde yeni bir sayfa açacağına inanıyorum. Büyükşehir'de de Turgut Altınok başkanımız inşallah Ankara'yı AK Parti belediyeciliğiyle yeniden buluşturacak, Cumhur İttifakı'nın milli duruşuna yeniden kavuşturacak. Sefer ve gayret bizden, zafer Allah'tandır."

'EMEKTARLARIMIZA BÜYÜK BİR AYRICALIK TANIYACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı emekli vatandaşlara yönelik Tarım Kredi Kooperatifi marketleri, uçak ve tren biletleri ile sinema ve tiyatro gibi pek çok alanı içeren 'emekliye destek paketi' ile ilgili soruya yanıt veren Işıkhan, "İfade edilen tüm kurum ve kuruluşlarda özel sektör de dahil olmak üzere inşallah protokoller yapacağız. Protokoller netleşmeden de kamuoyuna bilgi vermem yanlış olur. Fakat yüzde ve ayrıcalık anlamında 'Emekliler Yılı' nedeniyle kıymetli emektarlarımıza büyük bir ayrıcalık tanıyacağız. En basitinden kültür turlarıyla şehir şehir dolaşmalarına katkı vereceğiz. Özellikle Türkiye Belediyeler Birliği'yle yapacağımız protokollerle bunların somut sonuçlarını da sizlerle paylaşacağız" dedi. 

Kaynak: DHA

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”