KIYAMET SAVAŞI SENARYOSU VE TÜRKİYE GERÇEĞİ

Değerli dostlarım tanık olduğumuz bir gerçek var ki o da toplum hayatımızın dünyadaki gelişmelerden ve ülkenin gerçek gündeminden büyük ölçüde uzaklaştığı ve yabancılaştığı gerçeğidir. Bugün bir takım küresel güç odakları hızla dünyamızı bir büyük dünya savaşına sürüklemeye yönelik stratejilerini hayata geçirirken ve tüm dünya ülkeleri söz konusu gelişmelere istinaden kendi güvenliklerini sağlamak adına hazırlıklar yaparken bizle Fenerbahçe'nin kulüp başkanlığı sorununa, sokaktaki başıboş hayvan sorununa ve daha birçok kaynağı belirsiz ülke gündemine taşınan yapay konu başlıklarına odaklanmış durumdayız.

  1. Hâlbuki bakar mısınız dünya neleri tartışıyor?  Almanya, Almanya'ya gelen herkes Alman vatandaşı olmadan da asker olabilirler.
  2. Almanya'da yerleşim birimlerinde konferans türü etkinliklerle halk bilgilendirilmeye çalışılıyor. Aynı zamanda tasarruflu harcama yapmaları konusunda uyarılıyorlar.
  3. Almanya'da vatandaşlar herkesin kendi evlerinin bodrum katlarında kendi bireysel sığınaklarını inşa etmesi gerektiği duyuruldu.
  4. ABD ortaokul lise seviyesinde tüm öğrencilerine savaşta hayatta kalma dersleri ve yaralıya dikiş atma ve acil ilk yardım uygulamaları dersleri vermeye başladı. Zorunlu ders olarak veriliyor.
  5. İngiltere vatandaşlarını gıda, su enerji stoklamaları konusunda uyarıyor.
  6. İngiliz Ordusu'nun komutanı, NATO'nun Rusya'yla savaşa girmesi halinde Britanyalı kadın ve erkeklerin göreve hazır olmaları gerektiğini belirtmiştir.

Özellikle Avrupa'da başlayan bu gerilimin en temel sebeplerinden biride NATO envanterinde bulunan silahların Ukrayna tarafından Rusya topraklarında kullanılmasına izin verilmesidir. Bu olay bugüne kadar Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı artık NATO ile Rusya arasındaki bir savaşa dönüştürecek bir süreci başlatmaktadır. Buda söz konusu şartlar altında artık tüm NATO ülkelerinin Rusya'dan gelebilecek bir nükleer saldırı için hedef durumuna dönüşmesi anlamına gelmektedir. Yani şeytani akıl tüm yakın coğrafyamız merkez olmak üzere dünyamızı bir büyük kıyamet savaşına doğru sürüklemeyi planlamaktadır.

Bundan önceki iki dünya savaşının planlayıcısı durumunda olan İngiltere bu savaşta da aynı rolü oynamaya hazır olduğu görülmektedir. Geçen hafta İngiltere tarafından dünya medyasına servis edilen bir harita bunun işaretlerini taşımaktadır. Haritada Ukrayna'ya yapılacak silah, mühimmat tedarik yolları belirtilirken bu yollardan 4 numaralı olan yol Türkiye üzerinden geçmektedir. Yani İngiltere bu savaşta bugüne kadar son derece mutedil bir denge politikası gözeten ülkemizi de savaşın bir aktörü durumuna dönüştürmeyi amaçlamaktadır.  Biz bugüne kadar Ukrayna – Rusya savaşında her zaman tarafsız kalmayı ve arabulucu olarak aktif diplomasi gerçekleştirmeyi tercih ettik. Ancak söz konusu gelişmeler bizi de bu ateşin içine çekmeye yönelik bir planlamaya sahip olduklarını gösteriyor.

NATO silahlarının kullanılması Ukrayna _ Rusya savaşının Rusya – NATO savaşına dönüşmesine neden olabilir. Bu durumda Türkiye kaçınılmaz olarak savaşın bir tarafı olacaktır. Bu durumda Türkiye'nin böylesi bir sürece dâhil olması güneyimizdeki İsrail yayılması ve bu yayılmanın taşeronları olan Terör örgütlerinin hareket alanı bulmasına ortam oluşturacaktır. Yani bir anlamda Ukrayna – Rusya savaşının tansiyonunun yükseltilmesinin en önemli amacı lanetlenmiş terör devletine nefes aldırabilmek, Türkiye'yi savaşın içine çekerek Rusya ile karşı karşıya bırakmak, İsrail'i rahatlatmak hareket alanı açabilmektir.         

Söz konusu gelişmelerin Türkiye için taşıdığı riskler ülke yönetimini bazı acil tedbirler almaya sevk etmektedir;                                                                                                      

Neden Türkiye 2004'ten beri olağan üstü bir gayretle milli savunmasını geliştiriyor?
Neden kendi enerji kaynaklarımıza ulaşmak ve bir an evvel faaliyete geçirmek zorundayız?
Neden Türkmenistan gazını boru hattı üzerinden Türkiye'ye getirmek istiyoruz?
Neden İran doğal gazını 2026'dan sonra almayı düşünmüyoruz?
Neden altın rezervlerimizi güçlendirmeye çalışıyoruz?
Neden Silivri ve Tuz Gölü altında oluşturulan doğal gaz depoları ful doldurularak depolandı?
Neden Türkiye geçen ay 34 Ton altın alarak hazinesine ekledi.              

Tüm bu gelişmeler devletimizin süreci okuduğuna ve gereğini yapma noktasında kararlı olduğuna işaret etmektedir. Ancak söz konusu sürecin halkımız tarafından doğru okunup anlaşıldığını söylememiz zor. Şu anda toplum olarak ne yazık ki ruhumuzda bağımlılık yapmış olan zevk, haz ve konfor alanlarımızdan çıkmakta zorlanıyor, yapay gündemlerle kendimizi oyalamaya devam ediyoruz.


Yazarın Diğer Yazıları