Evcil Hayvanlar Çocuk Gelişimini Nasıl Etkiler
SAVUNMA SANAYİMİZDEKİ BAŞARI, DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU VERMEKTEDİR.
SENİN DÜNÜR
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Kültürel Hegemonya Çatırdarken
Ramazan İkliminde Bir Hatırlayış: Tahir Büyükkörükçü’nün vefatının 15. Yılı -1-
O KADAR MI ZOR?
Taşkent’te Muhteşem Bir Kompleks: İslam Medeniyet Merkezi
İŞTE KULUM
Seküler Ahmaklığın NEET İhaneti
Haydutlar küresel ekonomiyi yangın yerine çevirdiler
ÇIVIT
İhtiyarlar Cennete Giremez!
Müslümanların Büyük İmtihanı “Ne tarafta yer alacağız?”
Eski Konyaspor ruhu, bu
ÇOCUKLAR İLAHİLER EŞLİĞİNDE ALLAH DİYOR NAMAZA KOŞUYOR, BAZILARI NEDEN RAHATSIZ OLUYOR?
Yaş Almak mı, Derinleşmek mi?
İNSANLIĞA DÜŞMAN ŞETAN VE ONUN ASKERLERİ
Konyaspo’dan Görkemli Galibiyet
ANNECİĞİM
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği (UVGD) Genel Başkanı Rahim Türk ile derneğin kuruluş felsefesini konuştuk.
“Sahipsiz öğrencilerden birinden gelen, içimi acıtan bir mesajla kendime geldim, mesajında kardeşimiz özet olarak, ‘bize sahip çıkın’ diyordu ve biz de ‘bir şey yapmalı’ diyerek yola koyulduk.” Diye söze başladı Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği (UVGD) Genel Başkanı Rahim Türk sohbetimize.
Liselerde, üniversitelerde, üniversite sonrası hayatlarında gençlerimizin başıboş yetişmemesi için ciddi bir kuruma ihtiyaçları olduğunu fark ettik. Milli manevi değerlerimize bağlı, entelektüel birikime sahip, ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunacak gençleri yetiştirme, onlara her alanda destek olma gayretini amaçlıyoruz, diyerek devam ettik söyleşimize.
‘Bir şeyler yapmalı’ sözünden anladığım, elini taşın altına birileri koymalıydı, biz o taşın altına elimizi koyduk, dedi Rahim Bey.
Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Uuırgı da teşkilatlanmalar hakkında bilgi verdi:
Bir buçuk ay gibi kısa bir sürede 41 il ve 11 ülkede resmi olarak dernek açıldı ve 81 vilayetimizin tamamında şubelerimiz en yakın zamanda açılacak.
Bu kadar kısa bir süre içerisinde tüm yurtta teşkilatlanma heyecanının perde arkasını sorduğumda gülümseyerek şu cevabı verdi Rahim Bey:
- Herkes soruyor, sizin arkanızda kim var? Diyorum ki, bizim arkamızda Allah var ve bize inanan, bizim çalışmamıza katkıda bulunacak inançlı bir gençlik var…
Peki, siyasetin neresindesiniz? Herhangi bir siyasi partiden destek alıyor musunuz?
- Mutlaka herkesin bir siyasi dünya görüşü vardır. Ülkemizin dünyada söz sahibi olmasının, içeride de kalkınmasının arkasındayız. Biz gençlerimizin her alanda başarılı olmasını ve ülkeye katkıda bulunmasını ve hatta siyasi yönden birikimle donatılmasını istiyoruz.
- Bizim illa bir siyasi partiye angaje olmamız gerekmiyor. Her siyasi partiye eşit mesafedeyiz.
- Makamdan güç almak yerine, makama güç katmak, birinci önceliğimizdir.
- Değerlerimizi koruyarak oluşturacağımız bu platformda belki de ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan siyasetçiler yetiştireceğiz.
- Bu bir okuldur. Her siyasi görüşten insanımız bizim derneğimizde kendisine yer bulabilir ve hatta bize katkıda da bulunabilir.
- Biz tam anlamıyla, özgür, bağımsız, kimseden emir almayan bir dernek olarak insanımıza, ülkemizin geleneklerine, değerlerine bağlı, ufku geniş insanlarla yola çıkıyoruz.
Dernek bu bir buçuk aylı sürede ne yaptı?
- T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yardımcısı Halil ETYEMEZ, Milli Eğitim Bakan yardımcısı Orhan ERDEM ve TRT Spikeri Erdoğan Arıklı beylerin katılımıyla üniversitelerimizde konferanslar düzenledik.
- Yabancı ülkelerden gelen ERASMUS öğrencileriyle çeşitli etkinlikler düzenledik, onları misafir ettik.
- 41 ilin başkanlarıyla Konya Anemon otelde İl Başkanları toplantımızı gerçekleştirdik.
Görünen o ki, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği, ülkemizin geleceğine damgasını vuracak çok önemli bir dernek olarak tarihe adını yazdıracak.
Kültürel Hegemonya Çatırdarken
Siyasette Seviye İçin Muhalefete Kulak Verelim
Yusuf Tekin istifa mı etsin?
İrtifa kaybeden muhalefet
Belediye Kreşi mi, Epstein Adası mı?
Sanat linç içindir
Belediyecilik CHP’nin işi
İş yapmayana oy vermek
Müfredat, Rotasyon ve Kalite
Seküler kesimin çatallı dili