Konya’da Neler Oluyor?

Konya AK Parti İl Başkanı Musa Arat istek üzerine istifa etti. AK Parti'nin Konya'da %74 oy almasında, Büyükşehirler içinde önü almasında elbette Musa Beyin payı var. Bizim bilmediğimiz eksik bıraktıkları, yanlış yaptıkları, ters düştükleri, küstürdükleri olabilir. Ama kendisine her zaman teşekkür etmeli, yaptığı hizmetleri hep takdir etmeliyiz. Çünkü siyaset bir gönül işidir. İşini gücünü, tezgahını, dükkanın bırakıp bu partiye hizmet eden bir insan kenara çekilip unutulmamalıdır. Biliyorum ki Musa Arat daha çok gençtir, AK Parti davasına başka kademelerde daha çok hizmet edecektir. Biliyorum ki Sayın Erdoğan vefalıdır, altının ayarını da, kıymetini de en iyi bilendir. Altın yere düşmekle pas tutmaz, kirlenmez. AK Parti'nin içinde bugün görev almayan, geçmişte görev alan, yarın da alacak nice altın gibi insanlar vardır. Sadece sabretmeli, sıra beklemeli, nöbet değişimine saygı duymalı, genel merkezin tasarruflarını saygıyla karşılamalıdır.

      Evet, bütün ilçeler gözden geçirilmeli, anketler düzenlenmeli, millet ile gönül bağı kuranlar görevde kalmalı, halktan kopuk onlara yol verilmelidir. Siyasetle gelinen koltuklar yine siyasetle kaybedilir. O koltuğa layık görenler, o koltuktan almaya da hak sahibidirler. Temayül ve anket sonuçları her zaman belirleyici olmalı, sadece partililere değil sıradan sokaktaki insanlara da sorulmalı, üç aday belirleyip "şunlardan hangisini o koltukta görmek istiyorsunuz?” denilmelidir.

       Ak Parti 2002 yılında kuruldu, bir yıl sonra girdiği seçimden iktidar olarak çıktı. O günden bugüne hiç iktidarı kaybetmeden geldi. İster istemez AK Partili yöneticiler halkı çantada keklik olarak görmeye başladı, "alternatif yok, halk bize oy vermek zorunda” gibi bir havaya girildi.

     Yüzde kırk -elli bandında oy, on beş yıl boyunca hiçbir partiye nasip olmamıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, siyaseti, sıcaklığı, halka yakınlığı, cesareti, tarihine ve değerlerine bağlılığı, dava arkadaşına vefası Ak Partiyi bir- beraber tuttu. Bundan böyle getirilecek yeni seçim sisteminde (daraltılmış bölge ve tercihli sistemde) şahıslar öne çıkacak, partiler geri planda kalacak, halka selam verenler kazanacaktır. Dolayısıyla Hükumetle (Yürütme ile) Meclis (Yasama) farklı kompozisyonlarda oluşabilecektir. Tayyip sevgisi halkın gönlünde yerini koruyacak, ama Meclis çoğunluğu farklı partilerden olabilecektir. Gönül ister ki hükumetin arkasında yine çoğunluğu aynı partiden güçlü bir Meclis olsun. O zaman hükumetin ihtiyaç duyduğu kanunlar daha kolay çıkacak, bütçe daha kolay onaylanacak, her iki güç (yürütme ile yasama) arasında ayağa basma yarışı olmayacaktır.

    Evet, Konya özeline gelirsek, duvardan düşen büyük taş yerine konduktan sonra diğer taşlar da özenle seçilmeli, halka sorulmalıdır. Benim istediğim il ve ilçe başkanları, başta milli ve manevi değerlerine bağlı, davaya gönül vermiş olmalı. Halkın arasında camilerde sık sık görünmeli, esnafı selamlamalı, halkın düğününde, derneğinde bulunmalıdır. Kökleri sağlam, şaibeden uzak olmalıdır. Özel işleri ağır basan, malda- mülkte gözü olan, kin ve intikam duyguları taşıyan, ekip çalışmasına, istişareye önem vermeyen, kibir abidesi insanlar başkan olmamalıdır. Vatandaşın telefonuna çıkmalı, arayan telefona dönmeli, en azından tatlı bir lisanla vatandaşın gönlünü almalıdır. Vatandaşın küsmesi de kolaydır, sevinmesi de, yeter ki o yollar açık olsun.  Hülasa vatandaşına yüksekten bakanlar, koltuktan güç alanlar değil, vatandaşa gönüllü hizmete talip olanlar, koltuğa güç verenler il-ilçe ve belediye başkanı olmalıdır.


Yazarın Diğer Yazıları