HİCRET BİR YOLCULUK DEĞİL BİR DURUŞTUR HİCRET BİR TARİH DEĞİL BİR HAYAT TARZIDIR
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
Kadın eve kapanırsa aile kurtulur mu?
Sözde Altın Uzmanları Dökülüyor
ESKİ PARADİĞMALARI HÜKÜMSÜZ KILAN VE CAYDIRICI GÜÇ BİRİKTİREN TÜRKİYE’NİN MİLLİ GÜVENLİK MİMARİSİ
SAYGI DUYMAK BU KADAR MI ZOR ?
Hey Gidi Günler Hey!
HİCRET; MADDİ VE MANEVİ FEDAKÂRLIĞIN ZİRVESİDİR
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
YAZMA ESERLERİN İZİNDE: KONYA’DAN DÜNYAYA UZANAN BİR HAFIZA KÖPRÜSÜ
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Yeni Konya bu şehrin kendisidir.
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
28 Şubat’ın Sivil Kahramanına Veda
TÜRKİYE – NATO ARASINDA SON VE BÜYÜK FİNAL
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
Oğlum! Şu yazdıklarımı okuma fırsatı bulursan lütfen oku, olmaz mı? Bilirsin babalar yetiştirir, büyütür, evlendirir sonra sosyal hayatına içine salar ama yine onu hep takip eder. Bir gün baba olursan beni çok iyi anlayacaksın!
Arkadaşın hakkına riayet edebilmek için onun sırrını sakla! Ayıbını ört! Konuştuğu zaman sözünü kesme! İyiliğine dair bir söz duyarsan kendisine söyleyip sevindir! Hakkında üzücü bir şey konuşurlarsa ondan sakla!
İyi huyları ile onu öv! Onun şerefini her yerde müdafaa et! Nasihate ihtiyacı olursa, ya çok yumuşak anlat ya da genel bir örnekle anlat. Ufak tefek hatalarına göz yum! Hatasını yüzüne vurup kesinlikle azarlama!
Herkese karşı vefakâr ol! Vefa demek, kendisiyle ömür boyu ve öldükten sonra da muhabbeti devam ettirmek demektir. Şeytanın en çok sevdiği şey, arkadaşlar arasındaki muhabbetin kesilmesidir. Bunu unutma!
Oğlum! Sevinçlerini asla erteleme… Kaybedecek şeyleri olmayan insanlardan kork! Çocukların, adalet sözcüğünü duyduğunda seni hatırlasınlar. Kendini ve başkalarını bağışlamasını bil. Biri seni kucakladığında ilk bırakan sen olma.
Oğlum! Vücudunun ihtiyacı olan iki litre yani altı bardak suyunu her gün içmeyi unutma! Ayrıca iyi bir evliliğin iki şeye bağlı olduğunu sakın unutma. Birincisi, doğru insanı bulmak; ikincisi, doğru insan olmak…
Oğlum! Cesaretli ol. Hayatına geri baktığın zaman yaptıkların için değil, yapmadıkların için üzüleceksin. İyilik dolu bir sözü ve iyiliğin etkisini asla küçümseme… “Teşekkür ederim" ve "Lütfen" sözcüklerini çok kullan. Çünkü bu iki sözcük sihirlidir.
Oğlum! Bir mesleğin hilelerini öğrenmek yerine o mesleği iyi öğren… Nasıl bir duygu olduğunu öğrenmek için 24 saat kimseyi ve hiçbir şeyi eleştirme… Güç, sahip olduğun mallarla ilgili değildir. Unutma! Başkalarını suçlamak yerine sorumluluk al.
Oğlum! Sadece gözden çıkardığın kitapları ödünç ver. Çocuklarla oyun oynarken kazanmalarına izin ver. Olumsuz insanlardan uzak dur. Eskiyebilirsin, bu doğaldır Ama sakın köhneleşme ve paslanma. Eğer hayatında hiç başarısızlık yoksa hiç risk almıyorsun demektir. Unutma!
Devam edecek…
Selam ve dua ile…
GÖRÜNÜŞE ALDANMA!
ÖZGÜRLÜK TEMEL İHTİYAÇTIR!
KURTLAR SOFRASI -2
KURTLAR SOFRASI -1
ADI SİGARA!
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -3
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -2
AYA, AYAK BASMAK!
SİHİRLİ DÜNYA SİNEMA!
BAŞKA DİNLERDEN KARIŞMIŞ İNANÇLAR -3