HİCRET BİR YOLCULUK DEĞİL BİR DURUŞTUR HİCRET BİR TARİH DEĞİL BİR HAYAT TARZIDIR
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
Kadın eve kapanırsa aile kurtulur mu?
Sözde Altın Uzmanları Dökülüyor
ESKİ PARADİĞMALARI HÜKÜMSÜZ KILAN VE CAYDIRICI GÜÇ BİRİKTİREN TÜRKİYE’NİN MİLLİ GÜVENLİK MİMARİSİ
SAYGI DUYMAK BU KADAR MI ZOR ?
Hey Gidi Günler Hey!
HİCRET; MADDİ VE MANEVİ FEDAKÂRLIĞIN ZİRVESİDİR
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
YAZMA ESERLERİN İZİNDE: KONYA’DAN DÜNYAYA UZANAN BİR HAFIZA KÖPRÜSÜ
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Yeni Konya bu şehrin kendisidir.
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
28 Şubat’ın Sivil Kahramanına Veda
TÜRKİYE – NATO ARASINDA SON VE BÜYÜK FİNAL
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
Bu meyanda düşünürsek Batı’nın önünde en büyük engel Osmanlı’dır. Batılı emperyalist devletler bütün enerjilerini Osmanlı’yı yıkmak için kullanmış ve bunda da başarılı olmuşlardır. İşte bundan sonradır ki bütün İslam âlemi emperyalist devletlerin kıskacına düşmüştür.
Bunun iki sebebi vardır. Birincisi Osmanlı’yı oluşturan bu coğrafyayı hâkimiyet altında tutup tarihi mirasa yönelerek yeni bir Osmanlı inşasını önlemek, ikincisi bu coğrafyanın zenginliklerini sömürmektir.
Yaşananlara bu açıdan bakacak olursak 20 yy emperyalizminin genel karakteristiğini de bilmekte fayda vardır. 20 yy emperyalizminin en büyük özelliği, bu sömürgeci zihniyetin bu kadar geniş olan İslam coğrafyasını silahlı güçle uzun süre sömüremeyeceğini bilmesidir.
Bu sebeple de -bize göre- isimleri Müslüman olan ancak zihniyetleri ve yaşantıları Batılı olanları iktidara taşımaya çalışmışlardır. Bunun en büyük göstergesi de aynı coğrafyada aynı milletten oluşan bir devleti küçük devletçikler haline getirmeleridir.
Böl, parçala, yut taktiği bu noktada başarıyla uygulanmıştır. Bu devletlerin başına getirdikleri milletine yabancılaşmış diktatörler eliyle de kanun, örf ve inanç sistemlerini dejenere ederek yeni hayat tarzları oluşturmuşlardır.
Böylece milleti ayakta tutan en mühim unsur olan kültürü de yok etmişlerdir. Önce aydınlar ve yöneticileri daha sonra da bütün halkı mankurtlaştırmışlardır. Yukarıda anlattıklarımız Arap baharı denen yeni döneme kadar yaşananlardır.
Özellikle teknolojinin gelişmesi ile Müslüman dünyada Irak ve Afganistan’da yaşanan olayların da etkisiyle diktatörlere karşı bir düşmanlık başlamıştır. Bu düşmanlık diktatörleri besleyen ABD’ye de yönelmiştir.
Her şeyi Amerika’nın ve halkının güvenliği, refahı üzerine kurgulayan ABD, bu coğrafyada gelişen halk hareketlerini kendi lehine çevirerek sistem değişikliğine gitmektedir. İşte bütün mesele budur. Emperyalizm yüz değiştirmekte çağın şartlarına uygun olarak kendini yenilemektedir.
Tahrir meydanındaki halk dağıldıktan kısa bir süre Bayan Clinton’un burada hatıra fotoğrafı çektirmesi, 20. asrın sonlarında Suriye’de binlerce Sünni yine bugünkü iktidar tarafından katledilirken susanların bugün halktan yana tavır alması bize iki küçük ama önemli örnek gibi gelmektedir. Veddua vesselam. Mehmet YETER
Selam ve dua ile…
GÖRÜNÜŞE ALDANMA!
ÖZGÜRLÜK TEMEL İHTİYAÇTIR!
KURTLAR SOFRASI -2
KURTLAR SOFRASI -1
ADI SİGARA!
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -3
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -2
AYA, AYAK BASMAK!
SİHİRLİ DÜNYA SİNEMA!
BAŞKA DİNLERDEN KARIŞMIŞ İNANÇLAR -3