Neden Elma Sirkesi ?

Doğanın bize bir armağan ettiği mucizelerden bir tanesi; tarih boyunca insanoğlunun cider, cidre, sidar, sirke gibi farklı isimler koymuş olduğu elma sirkesidir.
Kalsiyum, flüor, potasyum, B1, B2, magnezyum, silisyum, sodyum, fosfor, A vitamini, Beta-karoten, ve B6 vitaminleri, C vitamini içeren elma sirkesi, sağlık ve güzellik için kullanabileceğiniz çok şifalı bir içecek.
Vücuda dost olan elma sirkesini, tüketirken dikkat edilecek nokta satın aldığımız %100 veya kendimizin evde yaptığı doğal sirkeyi yeterli miktarda kullanmak önemlidir. Piyasada şu an çok fazla sentetik elma sirkesi bulunmaktadır. Sentetik elma sirkesi kullanılmaya devam edilirse mide yanmalarına neden olur. 
İyileştirici özellikleri
* Metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesinin korumasına yardım eder. * Vücutta kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayarak, kemiklerin gerekli kalsiyumu almasını destekler, bir yandan da eklemlerde biriken kalsiyumu kırar. Uzun süreli kullanımda eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntıların giderilmesine yardımcı olur.
* Sodyumun etkisini azaltarak yüksek tansiyondan korur.
* Kolesterolü düşücü etkisi vardır. İçerdiği doğal asitler ve enzimler sayesinde kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.
* İçerdiği yoğun potasyum sayesinde hücre büyümesini yardım eder.
* Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte içilerek tüketilebilir ya da buğu olarak rahatlıkla kullanılabilir.
* İdrar yolları enfeksiyonlarında, sindirim bozukluklarında, kramplarda, yaban arısı sokmasında, saçta kepekte, uyku bozukluklarında, kulak çınlamasında sıklıkla kullanılır. 
Elma sirkesi koruyucu sağlık amacıyla, günde bir kez sabahları açken ve içilmelidir.
Bu şifalı içeceğin ne amaçla kullanılabileceğine birkaç örnek verecek olursak;
* Geçmeyen kramplar için; maden suyuna, bir yemek kaşığı elma sirkesi katarak günde üç- dört kez 1 bardak içebilirsiniz. Kramplar geçtikten sonra haftada 1-2 kez tüketilmesi yeterli gelir.
* Nezle için; yarım litre suyu kaynattıktan sonra içine bir çay bardağı elma sirkesi, 2’şer damla okaliptüs ve çay ağacı yağı ekleyip, başınızın üzerine buharın yayılmasını önlemek için bir bezle örterek 5 dakika buğuyu üst üste birkaç gün yapabilirsiniz.
* Acıyan ve yanan boğazlar için; bir çay bardağı elma sirkesi, 2 damla adaçayı, 2 damla çay ağacı yağı ve 1 damla saf kekik yağı 300 ml gül suyuna ( yoksa yerine kaynak suyu kullanılabilir) karıştırıp 2 saatte bir boğaza gelecek şekilde ağız içerisinde gezdirerek gargara yapmak iyi gelecektir.
* Soğuk havalarla birlikte artan bağırsak sorunlarından dolayı gaz şişkinliği ve kabızlıktan şikayetçiyseniz;  uzun süre kullanmamak şartıyla her öğünden yarım saat önce 1 bardak elma sirkesine, 1 damla adaçayı yağı, 1 damla tatlı rezene yağı, 1 tatlı kaşığı saf çiçek balı ekleyerek bağırsaklarınıza yerleşmiş zararlı bakterileri vücudunuzdan kısa zamanda atabilirsiniz. 
Sağlıklı mutlu günler dilerim…

Yazarın Diğer Yazıları