DOLAR
47,008 TL
EURO
53,545 TL
STERLİN
63,000 TL
GRAM
6.137 TL
ÇEYREK
10.121 TL
YARIM
20.150 TL
CUMHURİYET
40.195 TL

FETÖ’ye 81 ilde operasyon: 968 gözaltı kararı

- Güncelleme Tarihi:

 FETÖ’ye 81 ilde operasyon: 968 gözaltı kararı
Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik 81 ilde yeni bir operasyon başlatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik bu sabah yeni bir operasyon başlatıldı.

İçişleri ve Adalet bakanlıkları koordinasyonunda gerçekleşen operasyonda 968 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Her iki bakanlık operasyonu aynı anda yaptıkları açıklamalarla duyurdu.

Bakanlıkların ortak açıklamasında, "Aziz milletimizin destansı direnişiyle bertaraf edilen FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne karşı mücadelemiz, aradan geçen yıllara rağmen aynı kararlılık, dikkat ve hassasiyetle sürdürülmektedir." denildi.

EN FAZLA ŞÜPHELİ ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL'DA

Operasyon kapsamında en fazla şüphelinin Ankara, İzmir ve İstanbul'da bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, "Diğer illerimizde de örgütün güncel yapılanmalarına, mahrem yapılanmasına ve bağlantılı unsurlarına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir." denildi.

Ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"- Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olarak; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımız, Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile ilgili tüm kurumlarımızla güçlü bir koordinasyon içerisinde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

- Hiçbir terör örgütünün ve hiçbir vesayet odağının aziz milletimizin iradesine, devletimizin bekasına ve hukuk düzenimize kastetmesine izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz'un bize yüklediği tarihî sorumluluğun bilinciyle; şehitlerimizin emanetine, gazilerimizin fedakârlığına ve milletimizin istiklal iradesine sahip çıkacağız."

GÜRLEK: MÜCADELE İLK GÜNKÜ KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, FETÖ'ye yönelik mücadelenin ilk günkü kararlılıkla sürdüğünü kaydetti.

Bu sabah geniş çaplı bir operasyon başlatıldığı bilgisini paylaşan Gürlek, "Hiçbir terör örgütünün veya vesayet odağının devletimizin bekasına, hukuk düzenimize ve aziz milletimizin iradesine kastetmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Terör örgütünün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişimini unutmayacaklarını belirten Gürlek, "Bundan 10 yıl önce vatanımız, bayrağımız, demokrasimiz ve millî irademiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”