Konya’nın en iyi salçası bu ilçede yapılıyor!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın en iyi salçası bu ilçede yapılıyor!
Türk mutfağının ve yemeklerin vazgeçilmezi olan salçaya, her geçen gün ilgi artıyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte salçayla ilgili araştırmalar artıyor.

Salça Türk mutfağının ve yemeklerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Sonbaharın gelmesiyle birlikte salçalar yapılmaya başladı. Konya'da en iyi salça tarifleri ve en iyi salçanın nerede yapıldığına dair sorular, salça mevsimi ile birlikte merak edilen sorular arasında.

Salça, yüzyıllardır dünya genelinde yemeklere ilave edilerek tüketilen fermente edilmiş sebzelerden yapılmış lezzetli bir formudur. Domatesle ve biberle yapılan salça kış aylarının daha lezzetli yemek tüketerek geçirmenin tek yolu. Salçasız yemek, ne damak zevkinize hitap eder, ne de mutfağın vazgeçilmezidir.

KONYA'NIN EN İYİ SALÇASI BU İLÇEDE!

Normal domatesin aksine en güzel salça uzun domatesten yapılıyor. Salçalık domatesin daha az su barındırması salçanın daha hızlı kıvam almasını sağlıyor. Konya'nın Ereğli ilçesinde de bu tariflere uyan domatesler yetişiyor. Hatta öyle bir duruma geldi ki Ereğli Belediyesi, domatesleri ekiyor, suluyor, büyütüyor ve salça yapıyor.

ORGANİK ÜRÜNLERDEN SALÇA ÜRETİYOR

Ereğli Belediyesi organik ürünlerden salça üretiyor.  Adabağ'da başlatılan proje ile organik tarım konusunda iddiasını ortaya koyan Ereğli Belediyesi, vatandaşların organik ürünlere ulaşmasını kolaylaştırıyor. Mutfaklarda organik gıdalara yer verenlerin vazgeçilmezi olan ev yapımı salçaların yanında kurutma işlemleri de belediye tarafından yapılıyor.

NE ARARSAN VAR!

Başlatılan Organik Tarım Projesi kapsamında ev tipi domates ve biber salçası üreten belediye, ayrıca domates ve biberleri de kurutuyor. Organik tarım projesiyle atıl alanları verimli topraklara dönüştürmeyi amaçlayan Ereğli belediyesi ayrıca vatandaşların organik ürünlere erişimini kolaylaştırıyor.

YEREL PAZAR'DA DOMATES SALÇASI KAÇ TL?

Ereğli Belediyesi tarafından kurulan Yöresel Pazar, ilçenin yöresel ürünleri ve el emeği göz nuru ile üretilen ürünler raflarda yerini alarak tüketiciyle buluşuyor. Ereğli'nin patentli ürünleri beyaz kiraz ile yapılan reçel ve siyah havuç ile yapılan şalgamı, koyun yoğurdu ve belediyenin yaptığı domates salçası burada bulunuyor.  Yerel Pazar'da domates salçasının kilo fiyatı 80 liradan satılıyor.

(Mustafa İlker Şen) 

 

 

 

  • #Salçalık domates #Ereğli #Konya ereğli #Konya #Konya haber #Konya haberi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER