RESMEN DUYURULDU! Sürücüler o tarihe dikkat: Ödemeyen trafikten men edilecek!

 RESMEN DUYURULDU! Sürücüler o tarihe dikkat: Ödemeyen trafikten men edilecek!
Araç sahiplerini üzen haber geldi. SEDDK son tarihi 1 Şubat olarak duyurdu. Bu ücreti ödemeyen resmen trafikten men edilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 1 Şubat itibariyle araç sahiplerini etkileyecek önemli bir karar aldı.

SEDDK tarafından yapılan duyuruya göre, araç grubu ve kullanım türüne bağlı olarak uygulanan zorunlu trafik sigortası prim ücretlerinde yüzde 10 artışa gidilecek.

Sürücüler 1 Şubat tarihine dikkat! Ödemeyen trafikten men edilecek

 

1 Şubat'ta yürürlüğe giriyor

SEDDK'nın aldığı kararla birlikte, araç sahipleri 1 Şubat'tan itibaren araç grubu ve kullanım türüne bağlı olarak belirlenen zorunlu trafik sigortası prim ücretlerinde yüzde 10'luk bir artışla karşılaşacaklar.

SEDDK yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"14 Temmuz 2007 tarihinde yayımlanan ve Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 11. maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde, 2024 yılı Ocak ayında belirlenen araç grupları ve kullanım türlerine göre uygulanan baz primler, Şubat 2024 itibarıyla yüzde 10 oranında artırılarak geçerli olacaktır."

Trafik sigortası ödenmezse ne olur?

Eğer trafik sigortanız ödenmediyse ve trafik kontrolünde ödenmediği tespit edilirse;

Ehliyet, ruhsat ve trafik sigortası kontrol edilir.

Poliçe eksikse araç trafikten men edilir.

Araç park alanına çekilir ve sigorta yapılana kadar park alanında tutulur.

Sigorta işlemi yapıldıktan sonra araç geri teslim alınır.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Trafik sigortası ödenmezse ne olur #SEDDK #Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER