DOLAR
42,35
EURO
49,17
STERLİN
55,89
GRAM
5.792,27
ÇEYREK
9.514,70
YARIM ALTIN
18.934,49
CUMHURİYET ALTINI
37.807,09

TBMM’de yoğun mesai devam ediyor

 TBMM’de yoğun mesai devam ediyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Terörsüz Türkiye için kurulan tarihi komisyon 17’nci toplantısını yapacak. AK Parti’nin üzerinde titizlikle çalıştığı 11’inci Yargı Paketi’nin de hafta içinde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta yoğun mesaisine devam edecek.

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu üyeleri bu hafta 17'nci kez bir araya gelecek.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın sunum yapacak.

Yeni Yargı Paketi gündemde

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı 11'inci Yargı Paketi'nin yeni haftada Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Teklifin odağında 18 yaş altındakileri kullanarak suç işleyen örgütler olacak. Toplumsal huzuru bozan havaya ateş açma ve trafikte yol kesme gibi suçlarda da cezalar ağırlaşacak.

Deprem bölgesindeki seyahat acenteleri bu yıl aidat ödemeyecek

Meclis Genel Kurulu'nda turizm ve vakıflarla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmelerine de devam edilecek.

Düzenlemeye göre 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki seyahat acenteleri bu yıl aidat ödemeyecek.

Teklifte yer alan diğer bir düzenlemeyle vakıf taşınmazlarının kira süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarılacak.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nın sınırları genişletilecek.

Ardından Vergi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngören teklifin görüşmelerine geçilecek.

Bütçe maratonu devam ediyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda ise 2026 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor.

Hafta boyunca İçişleri, Ulaştırma ve Altyapı, Dışişleri, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının bütçeleri görüşülecek.

Bakanlar, komisyonda bütçelerini sunacak, milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER